Animaţia „Ferdinand” a tras cortina festivalului de film de la Moldova Nouă

Ultima seară din cadrul celei de-a doua ediții a „International Film Festival” de la malul Dunării a fost dedicată micuților, aceștia urmărind cu interes pelicula „Ferdinand”, în regia lui Carlos Saldanha.

Faleza Dunării din Moldova Nouă a fost duminică, 25 august, locul în care atât părinții, bunicii, cât și cei mici și-au dat întâlnire, unii pentru a retrăi momentele copilăriei, în timp ce alții au savurat-o din plin, animația americană rulată în aer liber fiind o modalitate excelentă de relaxare, de educație, dar și un mod de a crea o relație cât mai strânsă între părinți și copii.

Prin intermediul necuvântătoarelor, regizorul Carlos Saldanha a urmărit să scoată în evidență următorul lucru: fiecare dintre noi avem dreptul să perseverăm spre idealurile noastre, nicidecum să ne chinuim să devenim ceea ce nu suntem, doar de dragul de a-i face pe cei din jurul nostru să fie mândri de noi.

Filmul urmărește aventurile unui taur uriaș, pașnic, care este adoptat de un fermier și de fiica lui iubitoare. Viața lui idilică se schimbă după ce este confundat cu o bestie nărăvașă și este dus în ultimul loc din lume unde vrea să fie o tabără pentru antrenarea taurilor. Ferdinand este însă hotărât să se întoarcă acasă. Între timp, taurul cu o inimă mare își face mulți prieteni și schimbă viețile celor pe care îi întâlnește. Chiar și așa, mai are un obstacol de trecut: Ferdinand trebuie să-i facă față matadorului El Primero într-o arenă plină de oameni.

Punctul culminant al filmului îl surprinde pe taurul Ferdinand față-n față cu matadorul El Primero, acesta din urmă fiind gata să-l sacrifice în cazul în care taurul nu opune rezistență, matadorul salvându-și astfel reputația la final de carieră. Refuzul lui Ferdinand de a lupta este imediat observat de către public care îl sfătuiește pe matador să-i cruțe viața, semn că nu toate lucrurile trebuie să aibă un final asemănător.

Comedia americană a tras cortina celei de-a doua ediții a festivalului de film de la Moldova Nouă, evenimentul bucurându-se atât de sprijinul autorităților locale, de cel al instituțiilor culturale (Moldova Nouă, Caransebeș), cât și de cel al numelor mari din lumea cinematografiei.