Angio CT, gratuit la Spitalul CFR Timișoara

computer tomograf spitalul cfr timisoara
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Investigația angio CT se poate face gratuit, în baza trimiterii de la medicul cardiolog sau chirurg vascular, la Spitalul CFR Timișoara.

Angio CT de periferie este o evaluare imagistică avansată care permite vizualizarea detaliată a arterelor periferice, oferind imagini de înaltă rezoluție ale structurii vasculare. Aceasta este esențială pentru detectarea precoce a afecțiunilor vasculare, printre care se numără stenozele, ocluziile sau anevrismele.

Procedura combină tomografia computerizată cu agenți de contrast intravenos pentru a obține imagini tridimensionale detaliate ale structurii vasculare, identificând cu precizie anomaliile și leziunile.

„Beneficiile angio CT-ului sunt multiple. În primul rând, permite o evaluare detaliată a patologiei vasculare, oferind imagini clare și precise care ne ajută să identificăm problemele cardiace pe care le are un pacient. Apoi, trebuie spus că tehnica imagistică este non-invazivă, ceea ce înseamnă că pacienții nu vor trebui să treacă prin proceduri dureroase sau inconfortabile. De asemenea, timpul de scanare este relativ scurt, reducând disconfortul pacientului. Nu în ultimul rând, cu ajutorul imaginilor detaliate, se pot planifica cu exactitate intervențiile chirurgicale sau tratamentele necesare, personalizând abordarea terapeutică pentru fiecare pacient”, spune dr. Antonina Nicolae, medic primar radiologie – imagistică medicală, Spitalul Clinic CF Timișoara.

Tehnica permite, de asemenea, monitorizarea eficientă a tratamentelor în timp, putându-se ajusta planul de tratament dacă este necesar. Angio CT-ul are o doză de iradiere mai redusă decât angiografia clasică și ajută la trierea pacienților în vederea intervențiilor invazive. Totodată, oferă detalii cu privire la localizarea, întinderea și gradul de afectare a vaselor periferice.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Este o tehnologie care ne permite să detectăm și să tratăm afecțiunile vasculare periferice într-un stadiu incipient, îmbunătățind semnificativ prognosticul și calitatea vieții pacienților. Folosind această tehnică, se pot evalua riscurile complicațiilor grave asociate cu bolile vasculare, de exemplu amputările sau infarctele”, mai explică medical timișorean.

În cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara se fac toate tipurile de angio-CT pentru a vizualiza circulația arterială cerebrală, coronariană, aorta toracică și abdominală cu ramuri emergente, angiografia vaselor regiunii cervicale, dar și cea a membrelor superioare și inferioare.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/