Angajații AJPIS Caraș-Severin, în grevă generală!

ajpis caraș severin
Cuib de vise 1000x100

După protestele care au avut loc în ultimele două săptămâni, angajații AJPIS Caraș-Severin au intrat în grevă generală, începând de astăzi. La CJP, AJOFM și ITM se lucrează.

Activitate suspendată la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin, începând de astăzi, 27 noiembrie. Din cei 26 de angajați ai instituției, 25 sunt în grevă pe perioadă nelimitată, după ce timp de aproape două săptămâni funcționarii din instituție au protestat pașnic și au organizat și o grevă de avertisment.

Greva generală declanșată la nivelul instituțiilor din Ministerul Muncii, de către Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), vine pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi”, au transmit reprezentanții FSMM.

publicitate si promovare in ziar

În Caraș-Severin, doar AJPIS se află în grevă generală. La Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Caraș-Severin se lucrează, niciun angajat nu se află în grevă, după cum au declarat reprezentanții celor trei instituții. Zilele trecute, cei de la Casa Județeană de Pensii au protestat, pașnic, alături de colegii de la AJPIS.

Prin greva generală de la nivelul AJPIS Caraș-Severin, declanșată în această dimineață, se suspendă și serviciile către populație.

Greva generală înseamnă, din păcate pentru beneficiarii noștri, suspendarea întregii activități. Concret, nu se mai fac plăți, nu se mai lucrează cu publicul, tot ceea ce implică munca noastră în fiecare lună. Urmează să fie făcută plățile, în curând, pentru alocațiile de stat pentru copii, și toate celelalte plăți. Este vorba despre acele sume, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei, sunt sume pe care noi, lună de lună, le plătim și pe care familiile se bazează. Și care, luna asta, dacă nu vom primi ceea ce solicităm, nu le vom mai face. (…) Nu dorim altceva decât să fim lăsați să ne facem treaba, așa cum știm, să nu fie desființate posturile neocupate, ca să putem să le scoatem la concurs. Nu cerem altceva în privința salarizării, decât aplicarea Legii 153/2017, care ar trebui să aducă la muncă egală, salariul egal. Din păcate, în acest moment, în aceeași familie ocupațională, sunt diferențe însemnate. Noi avem salariile simțitor mai mici față de alți colegi de la alte instituții”, a declarat Florin-Vasile Dudaș, reprezentantul membrilor FSMM din cadrul AJPIS Caraș-Severin.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/