Andrei Plujar, USR-PLUS: „14 persoane au părăsit județul în fiecare zi în perioada 1992-2011”

Județul Caraș-Severin, un fost județ industrial, s-a depopulat masiv în ultimii ani. Așa se face că acum cel mai mare angajator este Consiliul Județean. 

…și tot Consiliul Județean se face în mare parte vinovat pentru dezastrul petrecut în ultimii 30 de ani în administrația județului, este de părere Andrei Plujar, candidatul Alianței USR-PLUS pentru funcția de președinte al forului administrativ.

În 1992, în Caraș-Severin locuiau 374.000 de persoane. În 2011 mai locuiau în Caraș 274.000 de oameni. „Practic 14 persoane au părăsit județul în fiecare zi în această perioadă.”, spune Andrei Plujar.

Candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin este dezamăgit și de sistemul de sănătate. Spre exemplu, de „situația de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, care se află mereu în coada topurilor naționale, mereu suntem pe ultimele locuri la investiții. O altă dramă este în Bozovici, pe Valea Almăjului, de unde pacienții trebuie să parcurgă distanțe foarte mari pentru a primi tratament”.

Prima acțiune pe care promite Andrei Plujar că o va întreprinde din postura de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin este un control amănunțit privind proiectele derulate de Palatul Administrativ. „Primul pas este crearea unui audit, un audit extern care să demonstreze toate neregulile care s-au petrecut în Consiliul Județean în ultimii 30 de ani.”, spune Plujar.

(E)