Andrei Plujar: „PSD crește de 28 de ori subvenția pentru partidele politice, clădirile monument istoric se dărâmă!”

Liderul USR Caraș-Severin a reacționat dur după ce mare parte a acoperișului uneia dintre bijuteriile arhitectonice din Băile Herculane s-a prăbușit sub ochii mai degrabă nepăsători ai autorităților!


Andrei Plujar subliniază că factorii politici decidenți care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani au dat dovadă de ignoranță și nepăsare, astfel că Herculane urmează parcursul degradării continue. „Am primit trista veste că acoperișul Băilor Imperiale Neptun s-a prăbușit sub ochii autorităților care de-a lungul timpului nu au găsit soluții pentru restaurarea patrimoniului inestimabil al stațiunii și readucerea acestuia în circuitul turistic. Suntem profund consternați de starea deplorabilă în care a ajuns stațiunea. În același timp, prioritățile puterii sunt să mărească fondurile de care dispun partidele politice. În ultimii doi ani acestea au crescut de 28 de ori!”, acuză președintele USR Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Bucată cu bucată! Se prăbuşeşte încă o bijuterie arhitectonică din Băile Herculane!

Liderul userist amintește totodată de dosarul DIICOT în care e anchetată devalizarea stațiunii de pe Valea Cernei, dosar în care procurorii au suspiciunea că, începând cu anul 2001, peste 50 de imobile deținute de SC Hercules SA au fost exploatate ilicit de către cei anchetați, printre care Iosif Armaș, fost deputat PSD și Valeriu Verbițchi, beneficiarul final al activelor devalizate. „Nu ne conformăm cu ideea că patrimoniului istoric național îi este menit un astfel de destin. Suntem încrezători că o generație cu principii și determinare va găsi soluțiile pentru ca turismul cărășean să pășească înspre viitor respectându-și trecutul”, a mai afirmat Andrei Plujar.