Andreas Tobă – Sportivul anului 2021 la gimnastică în Germania

andreas toba
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Gimnastul Andreas Tobă, dublu legitimat în Germania și component al lotului masculin de gimnastică al echipei CSM Lugoj, a fost desemnat Sportivul anului 2021 de către publicația de specialitate Neuepresse, în baza voturilor exprimate de către cititori.

Publicația notează că, în urmă cu cinci ani, în 2017, Andreas Toba a mai fost desemnat sportivul anului 2016, în baza rezultatelor sportive deosebite obținute. Se știe că la momentul respectiv, în ciuda faptului că suferise o ruptură de ligament încrucișat în competiție, a reușit să ajute la calificarea echipei Germaniei în finala Jocurilor Olimpice, devenind „eroul de la Rio de Janeiro”.

Fiu al fostului gimnast Marius Tobă, Andreas Tobă este și el multiplu campion al Germaniei cu prezențe în lotul olimpic în 2009 și participări la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, Rio-2016 și Tokyo-2021. Sportivul își pune mari speranțe în Campionatele Europene de gimnastică din luna august de la München.

untitled design set 970x90 px

De câțiva ani Andreas Tobă face parte și din echipa de gimnastică artistică a CSM Lugoj în palmaresul căreia a înscris în toamna trecută mai multe performanțe notabile: titlul la individual compus la Campionatele Naţionale de gimnastică artistică, dar și-a adjudecat și prima ediție a competiției de open RomGym Trophy 2021.

untitled design set 970x90 px