Anchetă penală în Primăria Băile Herculane! Sute de mii de lei au dispărut fără urmă!

O anchetă internă a scos la iveală un prejudiciu de câteva sute de mii de lei în Primăria Băile Herculane! În ultimii ani, banii au dispărut fără urmă, iar acum situația devine penală!

Un control intern derulat recent la Casieria Primăriei Băile Herculane, care a vizat perioada 2010-2017, a dezvăluit că în bugetul orașului există o gaură de 376.448 de lei. Mai exact, informațiile salvate în baza de date electronică nu coincid cu cele de pe hârtie. Controlul a fost solicitat de primarul Cristian Miclău, care este decis să descopere adevărul. Așa că, după aflarea rezultatului, edilul-șef a dat cazul pe mâna justiției.

„Până acum, Primăria nu a avut post de auditor și am scos postul la concurs. S-a dat concursul la ANFP la București, după aceea la Timișoara. S-a desemnat o persoană competentă și primul control pe care l-a făcut a fost la Casierie. Am constatat că acolo au fost deficiențe, am numit o comisie și s-a comparat situația din calculator cu situația care era depusă în Contabilitate și de acolo a rezultat diferența de vreo 3 miliarde 700 (n.r. lei vechi). Urmează să se facă o expertiză. Noi am făcut plângere penală la Poliție, am depus-o la Herculane, am depus-o la Parchet și urmează să se facă cercetări, să vină să ne solicite documente”, a declarat primarul Cristian Miclău pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100

Controalele în Primăria Băile Herculane nu se vor opri aici. Edilul-șef promite că va face un contract cu un expert contabil pentru un control amănunțit în instituție. „Ca să fim noi liniștiți”, spune primarul.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/