Anchetă internă cu amenințări de restructurare la spitalul din Caransebeș!

Salariați beți, mizerie și dezinteres, așa a arătat bilanțul municipalității în urma vizitei la spital. Ultimele controale ale autorităților locale în cadrul unității spitalicești din Caransebeș s-au lăsat cu amenințări dure. Condițiile găsite au fost sub orice critică, iar angajații par să nu ia în serios meseria pentru care sunt plătiți.

Unitatea sanitară care se ocupă de sănătatea gugulanilor, și nu numai, este strânsă cu ușa. Și asta, pentru că angajații dezinteresați au două termene limită pe care trebuie să le respecte cu sfințenie dacă vor să mai fie salariați în cadrul instituției.

Am avut o ședință operativă cu atelierul tehnic al spitalului. Sunt foarte nemulțumit de modul în care arată spitalul, mă refer la curățenie, în special cea exterioară, care este de impact pentru pacienți, medici sau vizitatori, amenajarea zonelor verzi, a căilor de acces. Am avut surpriza să găsesc liftieri beți sau oameni care nu sunt la serviciu. S-au luat măsuri ca în termen de două luni să fie pusă la punct toată funcționarea acestui serviciu deoarece sunt 28 de angajați care nu își fac datoria. Se vor lua măsuri radicale pentru funcționarea acestui serviciu, a explicat primarul Marcel Vela.

Pe lângă acest deadline, municipalitatea caransebeșeană a mai impus un termen limită. Conducerea spitalului are termen până în data de 1 ianuarie să își mobilizeze angajații pentru a curăța toate subsolurile din spital, inundate tot din cauza neprofesionalismului salariaților care dorm în post. Mai mult decât atât, primăria nu mai este dispusă să se implice cu nimic în aceste acțiuni, după ce recent, din bugetul local, s-au alocat sume importante pentru ca subsolul policlinicii să fie igienizat.

În cazul în care persoanele vizate nu iau în serios amenințările autorităților locale, se va lăsa cu concedieri, lucru care s-a și întâmplat deja în cazul unui liftier găsit beat turtă în timpul orelor de muncă.

Au acest termen până la 1 ianurarie pentru a curăța și restul subsolurilor pentru că primăria nu se va mai implica financiar pentru a repara ce au stricat alții. În caz contrar, după 1 ianuarie vor fi concediați toți inginerii, șefii și cei care s-au ocupat de acest domeniu, a mai menționat edilul-șef.

Aceste decizii și termene limită impuse au fost aprobate și de managerul spitalului, Horia Irimia, care este dispus să se implice pentru ca angajații să înțeleagă că este cazul să-și facă treaba așa cum trebuie. Dacă cei vizați reușesc să aducă spitalul la o estetică acceptabilă, vor continuă să rămână angajați ai instituției, în caz contrar, autoritățile locale sunt decise să apeleze la măsuri drastice.

Liftierii, instalatorii, electricienii au avut acest comportament de a nu se implica în ceea ce fac, ceea ce ne-a dus la concluzia că trebuie luate măsuri radicale. Dacă aduc spitalul la curățenia pe care ne-o dorim cu toții și reabilitează subsolul, putem merge în continuare și în 2015 într-o relație transparentă, corectă și legală angajator-angajat. Dacă nu, cu părere de rău, vor trebui luate măsuri legale pentru că așa ceva nu se poate, spune Marcel Vela.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/