Anatol Guidea: „Reșița este un exemplu pentru alte orașe din țară”

Organizarea Campionatului Național de Lupte U23 la Reșița a repus municipiul de pe Bârzava pe harta luptelor din România. După patru ani, nu s-a mai organizat aici un campionat național.

Aflat la a treia ediție, Campionatul Național de Lupte U23 a fost adus la Reșița, iar oficialii Federației Române de Lupte nu au ce regreta. Organizarea a fost ireproșabilă, este opinia participanților, fie ei antrenori, sportivi sau oficiali veniți de la București. Meciurile au fost urmărite și de Anatol Guidea, antrenorul coordonator al lotului național de seniori al României.

„Au fost meciuri interesante, cel puțin din ce am văzut la lupte libere. Mi-au plăcut sportivi de la categoriile 57,65, la fel au fost și la alte categorii. Am fost aici pentru a urmări sportivii, pentru a-i selecta în lotul național de seniori, exact vârsta până la 23 de ani ne oferă această posibilitate, de a vedea acei băieți care-și doresc din tot sufletul să facă performanță. Iar ceea ce fac ei la saltea îmi va da prilejul de a face o selecție corectă, depinzând de rezultatele arătate aici și de prezența și comportamentul lor în stagiile de pregătire viitoare”, a spus Anatol Guidea.

Tehnicianul a vorbit și despre colaborarea cu reșițenii, dar și despre organizarea Campionatului Național de Lupte U23: „Cu reșițenii am avut tot timpul o colaborare foarte reușită, cu domnul Dacica începând de acum doi ani, de când am fost ales antrenor al lotului național de seniori. Pe parcursul acestei perioade, băieții de la Reșița au dat dovadă de un comportament foarte serios, sunt băieți educați, care sunt un exemplu și pentru ceilalți din țară, ceea demonstrează că la școala de lupte de la Reșița se lucrează și sportivii au șanse foarte mari de a urca pe podium la Europene și Mondiale și, de ce nu?, și la Jocurile Olimpice. Organizarea Campionatului Național U23 a fost făcută la un nivel ridicat, nu avem niciun fel de obiecții. Reșița este un exemplu și pentru alte orașe din țară și sperăm în continuare ca această colaborare între Reșița și Federația Română de Lupte va continua și vom avea prilejul de a ne reîntoarce aici.”

La Campionatul Național de Lupte U23, gazdele au cucerit trei medalii: aur prin Vlad Caraș (125 kg), argint prin Alfred Loba (97 kg), ambii de la Clubul Sportiv Municipal Reșița; bronz prin juniorul Răzvan Toderoi (61 kg), de la Clubul Sportiv Școlar Reșița.

136 de sportivi s-au întrecut timp de două zile la Sala Polivalentă din Reșița, la lupte libere, feminine și greco-romane.