UPDATE 2. Ana Vasile, executată în plen! Nuța Amzoi îi ia locul!

Comisia de Disciplină de la nivelul Consiliului Județean i-a găsit noi bube Anei Vasile, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, și în consecință a propus prin raportul din 18 august suspendarea acesteia din funcție!

Decizia de suspendare a Anei Vasile are la bază art. 44 din HG 1344/2007, care prevede că „în cazul în care sunt indicii că funcționarul public al cărei faptă a fost sesizată ca abatere disciplinară poate influența cercetarea administrativă, comisia de disciplină are obligația de a întocmi un raport de propunere de mutare temporară a acestuia în cadrul altui compartiment sau altei structuri a instituției ori autorității publice și/sau de interzicere a accesului acestuia la documentele care pot influența cercetarea sau, după caz, de suspendare a raportului de serviciu al acestuia”.

În expunerea de motive întocmită de președintele CJ, Silviu Hurduzeu, se vorbește concret despre evitarea influențării cercetării administrative de către Ana Vasile și se precizează termenul maxim pentru care raportul de serviciu al acesteia poate fi suspendat: maximum 60 de zile. Suspendarea directorului DGASPC va fi supusă astăzi aprobării votului consilierilor județeni. Tot astăzi, în mapele acestora a fost introdus în regim de urgență și un proiect de hotărâre inițiat de vicepreședintele Ionuț Popovici privind exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de conducere temporar vacantă de director executiv al DGASPC!

UPDATE 1, ora 12.40

Propunerea pentru șefia DGASPC făcută de președintele Hurduzeu este Elena Amzoi (foto jos).

UPDATE 2, ora 15.20

În urma votului secret al consilierilor județeni, s-a decis suspendarea din funcție a Anei Vasile cu 23 de voturi pentru, 3 împotrivă și un vot anulat. Consilierii Daniel Surdu și Cristian Gâfu nu au votat.

Pentru numirea Elenei Amzoi, 22 de consilieri județeni au votat favorabil, 5 împotrivă, un vot a fost anulat, iar Cristian Gâfu nu a participat la vot.