Amenzile de la Protecția Consumatorilor Timiș, în 2022, au ajuns la 7 milioane de lei

mizerie supermarket (4)
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș au făcut, în 2022, peste 2.200 de controale, care s-au lăsat cu sute amenzi ce ajung la 7 milioane de lei.

Anul trecut au fost înregistrate aproape 5.100 de reclamații, numai 233 nefiind întemeiate. În urma verificărilor au fost date 870 de amenzi și 530 de avertismente.

Valoarea mărfurile retrase de la comercializare se ridică la aproximativ 1 milion de lei.

 „În 2022, CJPC Timiș a efectuat, 223 acțiuni de control din totalul celor realizate doar pentru a monitoriza modul în care marile lanțuri de magazine respect legislația în vigoare, mai exact, cele aparținând lanțurilor: Mega Image, Penny, Profi, Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour, precum și 332 acțiuni de control la unitățile de alimentație publică, din județ, (restaurante,fast-food-uri,patiserii,brutării), în toate acestea fiind găsite nereguli”, a transmis CJPC Timiș.

promovare banner maxagro

Supermarketurile din Timiș au primit amenzi de 1,8 milioane de lei iar unitățile de alimentație publică de 2 milioane de lei. Au fost închise temporar 65 de astfel de unități.

Pintre cele mai frecvente nereguli constatate se numără comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate, comercializarea unor produse congelate neconforme (produse cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj), comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai, utilizarea unor spații de depozitare neigienizate, nerespectare condițiilor de depozitare, comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită sau comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insect.

publicitate tmc 640