Amenzi prea mari pentru agenții economici! Consilierii PSD le iau apărarea firmelor cu panouri luminoase!

explo 1000x200

Amenzile ce s-ar putea aplica agenților economici care au firme luminoase la sediul lor sau la punctele de lucru și nu intră în legalitate pentru a le putea menține, i-au înfuriat pe consilierii PSD, care s-au abținut de la votarea acestui proiect de pe ordinea de zi a ședinței de lucru.

Deși au fost date explicații de către specialiștii compartimentului de Urbanism, precum că nu se face altceva decât se aplică legea în care se stipulează amenzi pentru cei care nu o respectă, social-democrații au considerat că amenzile sunt prea mari și nu ar trebui aplicate agenților economici din Caransebeș.

În fapt, regulamentul de aplicare a legii prevede ca agenții economici, care au firme luminoase amplasate la sediu sau la punctele de lucru, sunt obligați să obțină autorizația de funcționare de la Primărie. În caz contrar, se va înainta o somație din partea administrației publice, prin care se menționează ca în termen de 90 de zile să se intre în legalitate. Dacă nici după cele trei luni agenții economici care au acele casete luminoase cu reclama firmei nu se conformează legii, se aplică amenzi cuprinse între 30.000 și 50.000 de lei.

Specialiștii Primăriei au explicat că este timp ca cei în cauză să își depună actele pentru avizul de funcționare a acestor panouri luminoase, în vederea asigurării condițiilor pentru un cadru construit coerent și sigur pentru asigurarea calității în construcții și nu trebuie să se ajungă la amenzi. Cu toate acestea, consilierii PSD au votat împotriva regulamentului local privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, însă proiectul de hotărâre a fost aprobat cu majoritatea voturilor consilierilor PNL.

banner 970 x 250