Unitatea sanitară va fi dotată cu un laser de terapie, un sistem de testare neuromotor multistație robotică, o stație de testare efort și metabolică, o unitate multifuncțională ORL, un ecograf de înaltă performanță, 4 defibrilatoare, și 5 aparate EKG 12.
Licitația a fost lansată și pornește de la 1,6 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate de Planul Național de Redresare și Reziliență.
„Investiția în dotări necesare infrastructurii medicale vor contribui la dezvoltarea operaționalității la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european al ambulatoriilor sanitare deficitare care utilizează aparatură uzată fizic și moral. Noile echipamente achiziționate vor aduce atât o creștere calitativă a serviciilor oferite cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de sevicii medicale”, aflăm din caietul de sarcini.
Infrastructura medicală modernă este necesară pentru screeningul cancerului, a bolilor cadiovasculare și a tuberculozei. Acestea sunt principalele cauze de deces în România.
În prezent, în clădirea principală a Spitalului Județean Timișoara funcționează un ambulatoriu cu 33 de cabinete, săli de așteptare, sală de tratament, punct de recoltare probe biologice, grupuri sanitare și spații logistice. Mai sunt ambulatorii și la Casa Austria, la Maternitatea Bega sau în Complexul Studențesc, unde funcționează o policlinică.
Firmele interesate să livreze echipamentele medicale se pot înscrie la licitație până în 18 martie.