Ambulatoriu nou la Făget! Secție de diabet, nutriție și boli metabolice

spitalul fagett

Spitalul Orășenesc Făget îşi va deschide, la începutul lunii viitoare, secția de diabet nutriție și boli metabolice, urmând să scoată la concurs şi o serie de posturi pentru medici noi.

Începând cu data de 1 iunie, Spitalul Orășenesc Făget vine în întâmpinarea nevoilor pacienților cu un nou cabinet de ambulatoriu în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice. Dr. Oana Radu este medic specialist și va oferi servicii medicale în ambulatoriul de specialitate de luni până vineri, între orele 8.00 și 15.00.

Prin angajarea acestui medic, conducerea unității a reușit să rezolve o problemă care trena de mai multă vreme, și anume prioritatea de a oferi servicii medicale de specialitate bolnavilor de diabet, dar și de a iniția diverse programe raportate la creșterea incidenței diabetului și a obezității în rândul pacienților, atât adulți, cât și copii.

De asemenea, a fost cooptat în echipă și un medic specialist de igienă, care va sprijini colectivul medical și pe linie de management al calității serviciilor medicale.

„Întrucât prin OUG nr. 34/2023 s-a dispus suspendarea tuturor concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, am transmis către Ministerul Sănătății solicitare de sprijinire în scopul demarării procedurilor de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante de personal medical și nemedical”, spune Elena Stamurean, manager al Spitalului Orășenesc din Făget.

În principal, spitalul are nevoie de medic radiolog, medic infecționist, medic pediatru, medic medicină internă și medic urolog. Conducerea speră că și această problemă se va rezolva în curând și medici din specialitățile menționate deja își vor arăta intenția de a colabora cu spitalul făgețean, pe termen lung.

publicitate ziar expresb 1000x100

Peste 3,5 milioane pentru sănătate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a informat, în data de 19 mai, administrația locală din Făget că proiectul depus pentru Spitalul Orășenesc a fost acceptat spre finanțare. Acesta are o valoare 18.580.381 lei, iar banii vor fi alocați prin Panul Național de Reziliență și Redresare.

„Am câștigat încă un proiect de amploare. Are o valoare de peste 18 milioane lei. Îmi felicit echipa mixtă formată din angajați ai Primăriei și Spitalului Făget, coordonate de domnul Silviu Dumitrescu și mulțumesc tuturor colaboratorilor. Proiectul se alătură celorlalte atrase în ultimul timp, care vizează investiții în domeniul medical, infrastructură și învățământ. Este vorba de investiții de multe milioane, care vor continua să dezvolte în continuare urbea în care trăim.”, ne-a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Fondurile sunt destinate achiziției de materiale și echipamente care să reducă riscul de infecții nosocomiale din Spitalul Orășenesc.