Ambasadorul Rusiei, în vizită în Banat. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură vrea să pună bazele unui parteneriat strategic

explo 1000x200

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a vizitat luni Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Planurile sunt mari, deoarece după ce Banatul și-a stabilit relații comerciale cu SUA, acum sunt discuții avansate pentru a stabili legături la fel de trainice și cu marele stat din Est.

CCIA Timiș a deschis la finalul lui 2019 o reprezentanță la New York, iar la debutul noului an, are planuri la fel de îndrăznețe, de data aceasta pentru Federația Rusă. Ambasadorul Valery Kuzmin a spus că deși contextul internațional este mai delicat în momentul de față, acest lucru nu va afecta stabilirea de noi relații economice. ”Sunt fericit, este a doua oară când vin la CCIAT. O legătură directă este mereu utilă. Federația Rusă este interesată să continue relația directă, în beneficiul reciproc. Nu există bariere între țările noastre. Barierele au caracter diferit și pot fi luate în considerare, dar nu pot împiedica relațiile de afaceri, astfel încât să avem contacte profitabile pentru ambele părți”, a precizat Excelența Sa, Valery Kuzmin.

Rușii, în vizită la Vinvest!

Anul trecut, o delegație a CCIAT a fost în vizită în Federația Rusă, iar apoi, în a doua parte a lui 2019, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, a avut loc Forumul economic, la care au participat și 20 de firme din această țară. În octombrie, CRAFT va găzdui o expoziție a Rusiei, iar în acest sens, pentru a tatona terenul, o delegație va vizita salonul de vinuri Vinvest din aprilie. ”Ne bucurăm foarte mult de această vizită. Relațiile bilaterale vor continua și se vor dezvolta, așa cum am făcut și până acum. Am semnat un acord de parteneriat, am deschis reprezentanță la New York. Vom semna un parteneriat cu una dintre regiuni, suntem în discuții. Până în februarie-martie, cu siguranță vom putea spune despre care este vorba. Aceste reprezentanțe sunt utile deoarece costurile sunt foarte mari pentru ca o firmă să participe la un parteneriat de afaceri în New York sau la Moscova”, a explicat președintele CCIAT, Florica Chiriță.

Ambasadorul a adus în discuție și faptul că Rusia va continua să livreze gaz și în această iarnă spre Europa, în ciuda unor relații mai încordate. ”Un aspect pozitiv este semnarea unui contract de tranzitare a gazului din Rusia și Ucraina, cu participarea Comisiei Europene, în ciuda sancțiunilor americane. Tranzitul gazului natural spre Europa este garantat. Acest acord economic ilustrează cel mai bine poziția constructivă a guvernului nostru. Europa nu va îngheța iarna aceasta, deși iarna devine un anotimp tot mai ciudat, fără zăpadă. Nu prea mai avem zăpadă. Eu sufăr, pentru că am schiat în tinerețe”, a mai spus Excelența Sa, Valery Kuzmin.