Amanta îl poate scoate din pușcărie pe Adrian Buleu, condamnat pentru uciderea partenerului de afaceri de la „Riviera”!

Mărturiile contradictorii și mincinoase ale tinerei care a avut o aventură cu omul de afaceri Adrian Buleu, în dosarul     uciderii lui Abel Apostol, ar putea fi cheia de la ușa celulei în care stă timp de 15 ani cel pe care instanța l-a condamnat pentru omor chiar și în lipsa cadavrului!

Omul de afaceri arădean Abel Apostol, coproprietar al Complexului „Riviera”, a dispărut fără urmă în seara de 1 mai 2013. Până astăzi, nici urmă de acesta. Partenerul său de la acea vreme, Adrian Buleu, stă de șapte ani după gratii. Mai întâi în stare de arest preventiv, iar în prezent ispășind o condamnare de 15 ani. A fost găsit vinovat de omor. Potrivit procurorilor și instanțelor de judecată, e fără dubiu faptul că Adrian Buleu l-a ucis pe Abel Apostol. Asta chiar și în condițiile în care cadavrul n-a fost găsit niciodată. Cazul de la „Riviera” revine acum în actualitate și asta pentru că au apărut elemente noi, elemente noi care l-ar putea scoate pe condamnatul Buleu de după gratii. 

„Martora-cheie din dosar, așa-zisa iubită a lui Adrian Buleu, a fost condamnată pentru mărturie mincinoasă de către Judecătoria Arad. Această sentință este un element nou, care nu era cunoscut la vremea respectivă. Pe baza acestei condamnări, pe o sentință definitivă, cu siguranță că se poate face o cerere de revizuire a sentinței de condamnare a clientului meu, ceea ce vom și face!”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

gif card de energie dacus 1000x100

Florentina Mădălina Ioniță, tânăra cu care Adrian Buleu a avut o aventură și care s-a aflat în preajma acestuia în perioada dispariției lui Abel Apostol, a fost prinsă cu minciuna tocmai în timpul mărturisirilor ei în controversatul dosar „Riviera”. Declarațiile fetei au cântărit și ele semnificativ, alături de alte probe, în sentința de condamnare a lui Adrian Buleu. Tocmai pe asta se bazează Adrian Buleu și avocatul său, Cosmin Bolosin, atunci când cer revizuirea sentinței. „În momentul în care condamni pe cineva într-un dosar penal trebuie să ai în vedere probe și nu indicii sau suspiciuni rezonabile. Cu siguranță, în momentul în care ai probele, poți ajunge la condamnarea unui inculpat. Una dintre probele împotriva lui Adrian Buleu referitoare la infracțiunea de omor, fiindcă este omor simplu, pentru care a primit 15 ani, a fost declarația data de această martoră. Aceasta mărturie a cântărit la condamnarea lui Adrian Buleu. Voi cere cu siguranță revizuire”, a adăugat avocatul Bolosin. 

Pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la posibila influență a lui Adrian Buleu sau a familiei Apostol asupra magistraților arădeni, dosarul „Riviera” s-a judecat la Tribunalul Caraș-Severin. Aici, Buleu a fost găsit vinovat pentru crimă, fiind condamnat la 13 ani de închisoare. Sentința definitivă a fost dată de Curtea de Apel Timișoara. Aici, pedeapsa i-a fost majorată la 15 ani. Adrian Buleu și-a susținut în permanență nevinovăția. La fel face și astăzi, când mai are de executat aproape jumătate din pedeapsă.