Amânare pentru noul terminal plecări curse externe de la Aeroportul Timișoara. Licitația a fost contestată

Aeroportul Timișoara amână semnarea contractului pentru realizarea terminalului plecări curse externe pentru care administrația aeroportului se pregătea să înceapă lucrările în aproximativ o lună. Motivul este o contestație depusă de societatea Strabag SRL București la procedura de achiziție publică pentru desemnarea executantului proiectului.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Timișoara, miercuri, 6 aprilie, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a fost înregistrată contestația societății Strabag SRL București (de pe locul II) referitoare la procedura de achiziție publică pentru desemnarea executantului proiectului „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.). În baza acestui proiect s-ar fi putut demara lucrările efective de construcție a  noului terminal plecări curse externe.

„Termenul pentru depunerea contestațiilor a fost 4 aprilie 2022. Deși contestația a fost înregistrată de CNSC în 6 aprilie, este luată în calcul data transmiterii documentului, care poate fi în termenul legal de contestare. (…) În termen de 5 zile de la data înregistrării contestației, Societatea Strabag trebuie să depună o cauțiune de 2% din valoarea estimată a contractului. Termenul pentru soluționarea contestației este de 20 de zile. Până la clarificarea tuturor elementelor de legalitate și până la soluționarea cauzei la CNSC, semnarea contractului este amânată.”, anunță reprezentanții Aeroportului Timișoara.

Semnarea contractului era programată, inițial, pentru 8 aprilie 2022, în prezenta ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

1000x200 dacus 02

Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL București a fost desemnat câștigătorul licitației pe 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu ofertă la valoarea de 87,78 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la terminalul de plecări curse externe de la Aeroportul Timișoara ar putea începe într-o lună

publicitate si promovare online banner maxagro