Jandarmul timișorean, acuzat anul trecut de tâlhărie, își susține cu lacrimi nevinovăția în fața instanței cărășene!

explo 1000x200

Ionuț Uscatu a fost trimis după gratii cu un an în urmă, acuzat de jefuirea și amenințarea unui grup de pakistanezi. Transferat în fața instanței cărășene, fostul om al legii își menține, cu lacrimi în ochi și rugăminți, nevinovăția.

Fostul jandarm Ionuț Uscatu a fost implicat în luna ianuarie a anului trecut într-o tâlhărie la o pensiune din Timișoara. Inculpatul este acuzat că , împreună cu prietenul său Cristian Nacov, ar fi jefuit și amenințat cu arma trei pakistanezi care se ascundeau în pensiune, așteptând să treacă ilegal în Occident. Primele probe din dosar spun că cei doi ar fi intrat în clădire și s-ar fi prezentat ca fiind polițiști. După ce au intrat în camera unde erau cazați cei trei pakistanezi, inculpații le-au cerut acestora toți banii, i-au dezbrăcat complet și i-au amenințat cu pistolul la tâmplă. Pentru că victimele nu aveau bani asupra lor, atacatorii s-au mulțumit și cu telefonele mobile ale acestora.

Ironia sorții a făcut ca cei trei pakistanezi să fie filați de polițiștii de frontieră, care stăteau la pândă pentru a-i prinde în flagrant. Mare a fost uimirea oamenilor legii care, porniți să-i prindă pe pakistanezi, au dat de fostul jandarmul și de prietenul său. Cei doi au fost ridicați și duși la centrul IPJ Timiș pentru audieri. Asupra jandarmului a fost găsit un pistol de air soft, iar asupra camaradului său, un cuțit.

La mai bine de un an de la incident, cazul a fost transferat sub tutela Judecătoriei Caraș-Severin. Prezenți în fața instanței cărășene, cei doi inculpați și-au menținut cu capul sus nevinovăția. Vizibil afectați de cele întâmplate în ultimul an, atât fostul jandarm, cât și prietenul său au recurs la lacrimi, în speranța unei decizii favorabile în ceea ce privește punerea lor în libertate.

Ionuț Uscatu a susținut că marele său ghinion a fost acela de a fi omul potrivit la locul nepotrivit. De asemenea, avocații celor doi susțin că dosarul este foarte sărac în probe care să-i incrimineze pe cei doi, considerând menținerea acestora sub arest o măsură abuzivă.

Atât Ionuț Uscatu, cât și Cristian Nacov și-au susținut nevinovăția prezentând mai multe detalii ale acelei seri. În primul rând, susțin cei doi, martorii nu ar fi declarat niciodată că acolo ar fi existat vreun act de tâlhărie sau, mai ales, amenințări cu pistolul sau cuțitul. Unul dintre martorii la care cei doi au făcut referire a fost recepționerul care ar fi văzut întregul incident.

Avocații celor doi au încercat să le obțină libertatea. Aceștia a prezentat instanței carența de probe din dosar, precum și declarațiile contradictorii ale victimelor. Din spusele lor, se pare că cei trei pakistanezi, chiar dacă au susținut inițial că au fost jefuiți și amenințați, au declarat ulterior în fața instanței din Timișoara că în incident nu au fost implicate nici arme, nici tentative de furt.

Argumentele aduse atât de inculpați, cât și de apărătorii acestora nu au impresionat instanța cărășeană. Nici măcar lacrimile fostului jandarm nu au ajutat la punerea lui în libertate. Decizia președintelui de ședință a fost ca cei doi să rămână după gratii, urmând să se prezinte din nou în fața instanței în data de 6 februarie.

Foto: pressalert.ro

banner 970 x 250