„Am fost naiv în relația cu Romeo Dunca! E a doua oară când mă încred prea mult în el!”

baleanu eugen
explo 1000x200

Apele rămân tulburi și agitate la Moldova Nouă după ce preluarea bacului Baziaș 4 de către firma omului de afaceri Eugen Băleanu a eșuat. Romeo Dunca e arătat cu degetul, și-ar dori pe altcineva!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a spălat repede pe mâini după ce Baziaș 4 a rămas acostat la mal în ciuda garanțiilor pe care le-a oferit după ce a băgat în faliment SC Eoliana, firma care administrase ambarcațiunea. „Din păcate contractul cu operarea bacului la Moldova Noua a fost reziliat. Culpa nu ne aparține. Pentru a nu lasă loc de interpretări, sprijinul promis de CJ operatorului care a semnat deja contractul a fost maxim și în limita legii.”, a explicat Romeo Dunca.

Omul de afaceri Eugen Băleanu susține însă că nu s-a dorit ca el să fie cel care administrează bacul și punctul de trecere a frontierei de la Moldova Nouă. Altfel, președintele Dunca ar fi găsit mai mult de 5 minute pentru primele două întâlniri pe care le-au avut pe această temă. În plus, ar fi pus imediat în mișcare cele absolut obligatorii pentru ca bacul să devină rentabil. „Noi am fost de bună credință. Nu s-a dorit. Am fost naiv în relația cu Romeo Dunca. E a doua oară când mă încred prea mult în el. Înainte de a fi om politic, Romeo Dunca e om de afaceri. Acest bac și acest punct vamal nu au viitor. Am avut toată încrederea în omul de afaceri Romeo Dunca, dar, din păcate, dintr-un veritabil om de afaceri a devenit un veritabil om politic. Nu e în măsură să mă facă serios sau neserios tocmai el!”, a replicat Eugen Băleanu.

În momentul de față e în desfășurare procedura de licitație pentru atribuirea serviciilor de operare a bacului altui agent economic. Nu s-a schimbat însă nimic în caietul de sarcini. Or asta înseamnă că pe Baziaș 4 nu vor urca nici de acum încolo autocare cu turiști sau tiruri. Și nici nu se vor putea comercializa vreun suc sau o apă rece. Gurile rele spun însă că migranții nu vin nici cu autocarul și nici nu au nevoie de apă sau suc!