Alte două școli din Timiș, incluse în scenariul roșu! Elevi și cadre didactice, depistate pozitiv

Elevii unui liceu renumit din Timișoara, dar și cei care învață la o școală gimnazială din județ, au fost trimiși acasă după ce au fost depistate infecții cu SARS-CoV-2. Decizia a fost luată de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care au mai hotărât, pentru o a treia unitate de învățământ, implementarea scenariului galben.

Prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, o ședință a CJSU în cadrul căreia a fost aprobată schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la unele instituții de învățământ din județul Timiș. Este vorba despre Liceul Teoretic Grigore Moisil, unde au fost confirmați cu COVID-19 trei elevi, iar unitatea de învățământ a fost încadrată în scenariul roșu.

Cursurile vor fi susținute doar online și la Școala Gimnazială Pișchia, după ce un cadru didactic a fost depistat pozitiv. În ambele cazuri, decizia intră în vigoare astăzi și este valabilă pentru următoarele două săptămâni.

leader board 728 x 90 px

„Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara și Școlii Gimnaziale Pișchia  – emise cu avizul  Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul școlilor, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Membrii CJSU au mai aprobat și trecerea la scenariul galben a Școlii Gimnaziale Parța. Sistemul de predare va fi unul hibrid. Măsura intră în vigoare tot de astăzi și este valabilă timp de 14 zile.

Vă reamintim că, de la începutul anului școlar, în scenariul roșu au fost incluse și Liceul Teologic Logos din Timișoara, dar și Școala Generala nr. 19 Avram Iancu, unde au fost descoperite focare de COVID-19.