Alte două clădiri din Caransebeș vor fi cuprinse în Valul Renovării!

bibiloteca mihail halici

Primăria de pe Timiș și Sebeș urmează să solicite finanțare europeană pentru reabilitarea termică a două clădiri publice din oraș, după ce săptămâna trecută același demers a fost făcut pentru mai multe blocuri de locuințe, două unități de învățământ și un internat școlar.

Biblioteca Municipală „Mihail Halici” și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Caransebeș ar putea beneficia de o renovare energetică completă, cu bani europeni. Primăria Caransebeș a anunțat că proiectele pentru cele două obiective urmează să fie depuse pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5 – Valul Renovării – „Renovare energetică moderată/aprofundată a clădirilor”.

Pentru renovare energetică a Bibliotecii „Mihail Halici” a fost solicitată suma de 113.520 de euro, iar pentru Grădinița PP4 – suma de 789.360 de euro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

gradinita pp4 caransebes

Potrivit Primăriei Caransebeș, lucrările propuse prin proiect au în vedere reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat; amenajarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consumul propriu; repararea acoperișului, intervenții la fațadă, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție, precum și echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice etc.

banner 970 x 250