„Alina Stancovici a încercat să se folosească de imaginea noastră, a celor care am muncit pe brânci la Staționarul III”

51215700804 7972a6d05a c
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

„Da, vouă care luați salariu și sunteți obligați să munciți pentru pacienți și în interesul pacientului, chiar nu vă este rușine? Nu mă mai miră nimic, voi, transferați prin declarații publice munca oamenilor de bine în munca voastră, în funcție de interes?!” Cu aceste cuvinte își începe postarea de pe Facebook Lili Gherle, „nebuna” care, după 100 de zile, a schimbat radical, la propriu, imaginea Staționarului III, al Spitalului Județean de Urgență, Reșița.

Ce a supărat-o atât de rău pe doamna Gherle și, mai ales, din pricina cui s-a revoltat la modul acesta? Poate nu vă vine să credeți, tocmai managera Spitalului Județean, Alina Stancovici, care, anul trecut, în noiembrie, era amenințată cu demiterea de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Motivul? Aveam să-l aflăm de la Lili Gherle care, împreună cu dr. Emil Bunda, a fost sufletul minunii de la staționarul groazei din Reșița.

Lili Gherle nu-i contestă meritele Alinei Stancovici. Are curajul să le recunoască, însă nu poate fi de acord cu metodele mai puțin ortodoxe la care a apelat domnișoara manager, în relația cu ea și dr. Bunda. „A făcut contract cu penitenciarul, nimeni nu-i contestă meritele. Personal, l-a sunat pe părintele Pall și a solicitat bani, dar nu în contul deschis pentru Staționarul III, ci pe cel agreat de ea, acel cont fiind pentru Staționar II. Noi dacă am fi avut acei 10.000 de lei donați de părintele Pall am fi terminat și instalația electrică. La etajul I, de exemplu, nu este făcută și nu mai avem de unde că toți banii s-au cheltuit.”, ne-a măreturisit indignată Gherle.

Aceasta aduce acuze grave la adresa Alinei Stancovici, spunând că a sunat la firme și a cerut materiale pentru Staționarul III, dar le-a direcționat către Staționarul II. „Abia aștept să mă întâlnesc cu oamenii ăia, să-mi confirme oficial. Personal, i-am trimis părintelui contractul de sponsorizare, am fost la biserică, am vorbit cu dânsul și mi-a spus că mi-a trimis banii. L-am întrebat în care cont i-a virat și mi-a spus că l-a sunat managera să depună banii în alt cont. Nu e drept și nici corect ce a făcut, că ea ar fi trebuit să înțeleagă că dacă te apuci de un lucru îl termini și apoi te duci la următorul. Ea a încercat să se folosească de imaginea noastră, a celor care am muncit pe brânci la Staționarul III! De munca noastră, de cerșitul nostru la atâtea firme și oameni. Eu cu doctorul Bunda ne-am zbătut pentru fiecare leu. Am sunat peste tot, convingându-i pe oameni să vină lângă noi pentru că le-am arătat că se poate. Diferența dintre mine și domnișoara Stancovici e că dânsa e trecută pe statul de plată al statului, de unde ia bani grei, iar eu am făcut voluntariat pentru comunitate.”, ne-a mai spus Lili Gherle.

Am vrut un punct de vedere al managerei spitalului. La fel ca altădată, am sunt o dată, de două ori, de trei ori, dar nu ne-a răspuns. De la o vreme, domnișoara Stancovici e supărată pe multă lume: doctori, societate civilă și, mai nou, pe ziariști. Să ne înțelegem, pe unii dintre ei, nu pe toți. Vede în jurul ei doar trădători, oameni de nimic. Vreau să-i reamintesc pe această cale domnișoarei manager că presa a fost de partea ei în conflictul cu Romeo Dunca. Că aceiași ziariști, cărora acum nu le răspunde la telefon, au informat corect despre greutățile și neajunsurile din spital. Nu au atacat-o nici măcar atunci când își imagina că le știa pe toate, intrând în conflict cu aproape toți medicii. Greșesc, Alina Stancovici?!