Alina Gorghiu preia șefia Senatului României

alina gorghiu
banner publicitar

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu va prelua sub formă de interimat președinția Senatului, după demisia lui Florin Cîțu condiționată de retragerea sprijinului politic de către grupul senatorilor liberali. 

Decizia liberalilor a fost luată în ultima zi a sesiunii parlamentare. Ei i-au reproșat lui Cîțu, potrivit presei centrale, declarațiile privind măsurile guvernamentale.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului Florin Cîţu şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de doamna senator Alina Gorghiu.”, a declarat Nicolae Ciucă, după şedinţa senatorilor PNL.

În 2014, Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL, funcție din care a demisionat după alegerile parlamentare din 2016. Alina Gorghiu este senator de Timiș din 2016.