Alin Nica, după crima care a avut loc la Timișoara: „Migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate”

Președintele Consiliului Județean Timiș a reacționat după ce un migrant a fost ucis, pe stradă, luni seara, în zona Gării de Nord din Timișoara și solicită organizarea unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care să se discute pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice. 

„Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, dar nu putem să nu îi spunem pe nume: o crimă oribilă a avut loc în Timișoara. Pe stradă, de data aceasta între migranți. Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluționare trebuie să contribuie toate instituțiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice. Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există. Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre.”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În Timișoara sunt în medie 200 de migranți care nu au unde să locuiască. Deși sunt arondați în alte centre de azil din țară, vin aici și fie rămân pe stradă, fie ocupă spații din clădiri părăsite. Până acum, autoritățile au încercat doar să îi transporte la centrele de azil din țară unde sunt alocați, dar parte din ei reveneau. Solicitanții de azil fără adăpost sunt sub monitorizarea voluntarilor de la Grupul de Inițiative Sociale LOGS, care îi ajută cu mâncare, haine sau obiecte de îngrijire personală.

CITEȘTE ȘI: Încăierare între două grupuri de migranți, pe străzile Timișoarei. Un bărbat și-a pierdut viața, altul a fost grav rănit