Alianța USR-PNL de la Timișoara e „curioasă”. Viceprimarul liberal: „USR își dorește o conducere autoritară”

cosmin tabara

Liberalii mai colaborează cu cei de la USR, la Timișoara, doar pe proiecte punctuale pentru oraș. Viceprimarul Cosmin Tabără acuză lipsa de comunicare a colegilor din Executiv, înainte de promovarea unor hotărâri de consiliu local, și se declară dezamăgit de faptul că USR l-a folosit pe fostul liberal Raul Ambruș pentru a forma o majoritate care să nu le ridice probleme în consiliul local. 

De la „alianța pentru timișoreni”, acum, relația dintre cele două partide care guvernează, teoretic, Timișoara – USR și PNL – a ajuns să fie una „curioasă”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

„PNL nu a încălcat absolut nicio virgulă din înțelegerea pe care a avut-o cu USR. Din păcate, ei nu au vrut opinii separate și atunci s-a ajuns să își facă o altă majoritate la vot. În rest, colaborăm doar pe proiecte pentru Timișoara. Alianța este curioasă. Curioasă uneori. (…) Pentru mine USR a fost o dezamăgire pentru că îi văd cum se manifestă, își doresc o conducere autoritară: ce spun ei, aia să se întâmple., a spus Cosmin Tabără.

În ultimul an, viceprimarul spune că au existat mai multe proiecte de hotărâre inițiate de cei de la USR pe care liberalii nu au putu să le susțină.

„Dacă am fi discutat anterior intrării în consiliul local cu acea hotărâre, cu siguranță nu se ajungea la acel spectacol care nu ne face cinste, un scandal care arată că, din păcate, clasa politică nu s-a schimbat cu absolut nimic. Timișoara are nevoie de liniște și colaborare. Altfel, să căutăm întotdeauna din trecut niște lucruri pentru a ascunde nereușitele noastre este o mare greșeală. (…) Domnul primar trebuie să înțeleagă că el are nevoie în primul rând de liniște în CL, iar liniștea nu ți-o poți câștiga doar cumpărând un vot pentru a îți asigura 14, o majoritate. Din cauza asta, noi am avut practic independența de a vota tot ceea ce este bun pentru Timișoara.”, a mai explicat Tabără.

banner 970 x 250