Proaspătul președinte al Consiliului Județean Timiș a explicat, imediat după preluarea noii funcții, de ce nu s-ar putea transforma într-un baron local.
Alfred Simonis a fost întrebat de jurnaliști dacă a luat măsuri pentru a nu ajunge un baron local, acum că a preluat funcția de președinte al CJT. Termenul de „baron local” descrie politicianul, de regulă președinte de consiliu județean sau primar de oraș mare, care domină scena nu doar politică, ci și economică a unui oraș/județ/regiune, prin rețele de influență.
„Timișul este județul în care se potrivesc probabil cel mai puțin baronii locali. Prin urmare, nici n-am prea avut pe aici, să fim sinceri, pentru că nu prinde. Eu, spuneam într-un interviu că sunt conte, c-am citit mai multe cărți la viața mea și am și câta școală. Voi fi conte, că voi fi conte, nu baron, dar am glumit bineînțeles, îmi doresc să fiu președintele consiliului județean, cel care va colabora cu toate instituțiile publice din județul acesta și cu fiecare primar și locuitorii acestui județ pentru a atrage investiții și a implementa proiecte demne de județul european în care ne aflăm. Iar în acest județ european nu au loc baronii.”, a declarat Alfred Simonis.
Întrebat de jurnaliști de ce e necesară o luptă politică pentru proiectele județului, la București, și de ce politicienii trebuie să bată cu pumnul în masă pentru a-și promova județele pe care le reprezintă, Simonis a răspuns: „Vreți să desființăm instituția politicianului? Să nu mai existe politicieni deloc?”
Între primele obiective enunțate de Simonis la CJT se numără revizuirea organigramei – căci „este o organigramă stufoasă în raport cu numărul de angajați” -, dar și analiza unor potențiale externalizări de servicii.
„De departe, Direcția de Asistență Socială este cea care cheltuie cel mai mult, dar se întâmplă în tot județul. (…) Nu vreau să anunțăm totul în pripă. Trebuie să vorbim în funcție și de cum facem analiza și auditul fiecărei direcții în parte. Există posibilitatea să externalizăm mare parte din servicii și să recuperăm bani. (…) Primele disponibilizări… nu vreau să începem cu disponibilizări. Obiectivul meu e să eficientizăm activitatea CJT. Nu ne apucă finalul anului sper până nu vom publica noua organigramă care înseamnă reducere de posturi.”, a explicat noul președinte al CJT.
Potrivit lui Simonis, externalizate ar putea fi parte din serviciile de asistență socială dar și cele de pază sau curățenie. „Avem sute de agenți de pază la CJT. Nu cred că cea mai mare firmă de pază din Timiș trebuie să fie a CJT”, a mai explicat liderul local.
Potrivit rezultatelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă, Elena Lasconi a obținut în județul Timiș 87.726 de voturi, în timp ce locul doi este adjudecat de Călin Georgescu, cu 66.016...
Rezultate parțiale: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc!
Marilen Pirtea, președintele PNL Timișoara: Votul românilor trebuie respectat
Entuziasm și pregătire pentru turul doi la sediul PSD Caraș-Severin
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281