Alexandru Rafila și Titus Corlățean susțin candidatura lui Mirel Pascu la Primăria Bocșa

Pentru candidatul PSD la Primăria Bocșa, Mirel Pascu, minicampania electorală care a precedat alegerile de duminică, 27 iunie, s-a încheiat en fanfare, cu prezența la Bocșa a doi dintre comunicatorii partidului, profesorul Alexandru Rafila – deputat și reprezentant al României în Comitetul de Conducere al Organizației Mondiale a Sănătății – și Titus Corlățean, senator și vicepreședinte al PSD.

Candidatul Stângii a mai fost susținut de deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, precum și parlamentarii social-democrați de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și Ion Mocioalcă. Întâlnirea liderilor PSD cu electoratul a avut loc în curtea fostului spital orășenesc, unde astăzi se află un centru pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.

Despre vizita lui Rafila și Corlățean, Mirel Pascu a spus: „Prezența celor doi la Bocșa este foarte importantă vizavi de problemele pe care noi le avem aici. Mă refer la faptul că în guvernarea PDL s-au închis 72 de spitale. Între acestea, și spitalul nostru, pe considerentul că Reșița este aproape de Bocșa, iar bolnavii se pot adresa medicilor din Spitalul Județean de Urgență Reșița. Un spital vechi în care generații de localnici și nu numai s-au tratat de afecțiunile de care sufereau, pentru că aici și-au desfășurat activitatea medici devotați meseriei”.

Renumitul profesor s-a arătat surprins de faptul că un oraș cum este Bocșa nu are un spital, în condițiile în care acesta deservea o comunitate de peste 30.000 de suflete. „Prezența mea și a colegilor mei aici e un semnal că pe noi ne interesează să avem comunități sănătoase, prospere și educate. Mi se pare incredibil ca un oraș din Banat să se confrunte cu astfel de probleme. Este incredibil pentru că dumneavoastră aveți dreptul de a fi mândri că sunteți membri ai acestei comunități și, ca atare, trebuie să aveți acces la servicii de sănătate, care să fie aproape de dumneavoastră și de bună calitate. Din păcate, în momentul de față există pericolul de a nu beneficia de serviciile acestea și de a fi în situația de a le găsi în alte localități și, dacă se poate, la privați.”

Deputatul Hurduzeu l-a completat, spunând că PSD nu a închis niciodată spitalele din România și nici nu a tăiat salariile, pensiile ori alocațiile copiilor, așa cum au procedat guvernările de dreapta, în timp ce concluzia întâlnirii a tras-o senatorul Ion Mocioalcă: „Mirel Pascu va câștiga alegerile de duminică și nu ar fi exclus ca în viitoarea guvernare a PSD aici, la Bocșa, să vorbim despre spitalul în care localnicii se vor trata din nou.”

(E)