Aleşii Reşiţei au aprobat bugetul oraşului pe 2014

explo 1000x200

Consilierii din oraşul de pe Bârzava s-au întâlnit astăzi în cadrul şedinţei Consiliului Local, unde au dezbătut o serie de proiecte importante pentru comunitatea reşiţeană. Printre acestea, aprobat în unanimitate a fost cel al bugetului pe anul 2014.

Potrivit Proiectului de Hotărâre votat de consilieri, Reşiţa s-a ales cu o sumă de bani considerabilă pentru ca oraşul să îşi poată desfăşura corespunzător activitatea. De altfel, bugetul municipiului de pe Bârzava este mai mic faţă de anul trecut, însă cu o sumă nesemnificativă.

Pe anul acesta nu au fost trecute sumele atrase. După aprobarea bugetului la nivel naţional, bineînţeles că acest subiect local va fi suplimentat cu sumele din proiectele guvernamentale şi acele sume europene vor constitui o pondere aparte, o suplimentare a bugetului local”, a precizat pentru Express de Banat edilul-şef Mihai Stepanescu.

În urma ședinței de astăzi, bugetul Reșiței se ridică la suma de aproximativ 117 milioane de lei. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru infrastructură, dar o poziţie importantă pentru lista obiectivelor de investiţii o reprezintă şi continuarea lucrărilor începute în cursul anilor trecuţi. Printre acestea se numără: amenajarea terenului între km 7 şi km 8 de pe Calea Caransebeşului, blocurile de locuinţe de pe Calea Caransebeşului, reabilitarea şi extinderea Parcului copiilor, două proiecte IPA România-Serbia.

banner 970 x 250