Aleşii PSD din Caraş-Severin şi Timiş strâng din nou rândurile! Acum, în jurul liderului Liviu Dragnea!

Dacă politica-i o curvă, oare cum s-or fi numind politicienii? După ce nu s-au raliat deciziei lui Liviu Dragnea, acoperită de CEx-ul PSD, de a pune umărul la debarcarea Cabinetului Sorin Grindeanu, parlamentarii din Banat sunt pregătiţi acum să i se alăture marelui lider din Teleorman, odată cu nominalizarea noului prim-ministru. 

Contactaţi de stiripesurse.ro, majoritatea parlamentarilor PSD de Caraş-Severin şi Timiş iau în calcul să voteze noul Cabinet, indiferent care va fi componenţa acestuia!

Caraş-Severinul, spăşit?

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a fost ceva mai evaziv privind viitorul, dar a găsit un alibi de suflet pentru absenţa de la votarea moţiunii de cenzură. „Nu am putut să votez împotriva unui coleg pe care îl cunosc de 21 de ani, un prieten bun. De aici încolo vom vedea ce se întâmplă”, a spus Mocioalcă.

Deputatul de Caraș-Severin Ion Spânu, cel care înaintea şedinţei din Parlament cu moţiunea de cenzură oferise declaraţii pentru cititorii Express de Banat, precizează acum, în Ştiri pe surse, că nu discutase nici cu tabăra Grindeanu-Ponta, nici cu tabăra Dragnea, iar decizia de a nu vota moțiunea s-a luat în cadrul Organizației județene. El a precizat că la votul pentru noul Guvern va fi alături de colegii din PSD și va da un vot de încredere.

„Eu nu am semnat nici moțiunea de cenzură, nu am fost nici la vot. A fost hotărârea Organizației de Caraș-Severin. Împreună cu toți parlamentarii, cu primarii noștri de aici, că avem aproape 50 de primari, ne-am consultat și așa am decis. În continuare eu rămân membru al PSD și voi vota alături de colegii din PSD viitorul Guvern. Aș vrea să vă spun că, înainte de votul la moțiunea de cenzură, nu m-au căutat nici cei din gruparea Grindeanu-Ponta, nici cei din tabăra Liviu Dragnea. Eu am discutat doar cu câțiva colegi de-ai mei, cu parlamentarii și oamenii din organizația de Caraș”, a declarat deputatul Ion Spânu.

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, un alt parlamentar care şi-a asumat o declaraţie publică în perioada de criză, susține că la această moțiune de cenzură a fost o situație specială, dar că de acum încolo va vota alături de PSD.

„Atât eu cât şi colegii mei de la Caraș am zis să nu mergem la vot din două motive: o dată, pentru a nu da un vot împotriva partidului, iar pe de altă parte, nu am vrut să dăm un vot împotriva unui om din Caraș-Severin, un om care a fost alături de noi. Eu sunt membru al PSD și vă asigur că voi vota un Guvern susținut de coaliția PSD-ALDE. Partidul va decide ce va face cu noi, ce sancțiune se impune sau dacă se impune vreo sancțiune”, a declarat senatorul Chisăliță.

Şi în Timiş, pesediştii rămân cu PSDragnea

Senatorul Adrian Diaconu este de părere că PSD şi ALDE au în continuare majoritate, cu voturile „disidenţilor” de la moţiune, şi ar fi absurd să caute susţinere în altă parte. „Ştiţi cum văd eu lucrurile? Am făcut consiliu de familie să hotărâm ce culoare să zugrăvim sufrageria. Eu am vrut o culoare, ceilalţi au vrut altă culoare. Ce fac, nu mai intru în sufragerie pentru că nu-mi place culoarea? Cam aşa ar trebui să fie problema. E democraţie şi în partid. În continuare va fi nevoie ca şi cu ajutorul nostru să se facă majorităţi, de la comisiile parlamentare până la votul din plen. Nu e nevoie să cauţi susţinere în altă parte prin te miri ce negocieri, câtă vreme ai oamenii lângă tine. Nimeni nu a zis dintre noi că nu suntem pesedişti. Lucrurile se liniştesc, se merge mai departe, chiar dacă vor mai fi replici ale seismului. Dacă suntem normali. Logic aşa ar fi. Noi am avut îngrijorări că preşedintele reinventat va juca. Dar, pe de altă parte, nu văd de ce nu am vota un Guvern PSD, pentru că noi nu suntem în exteriorul PSD”, a declarat Adrian Diaconu.

Senatorul Eugen Dogariu, fost prefect de Timiş, nu este sigur de viitorul său politic, însă afirmă: „Astăzi sunt membru PSD şi mă comport ca atare. Ce va fi pe viitor vedem”.

Deputatul Bianca Gavriliţă rămâne o pesedistă devotată şi dacă ar fi exclusă din partid, potrivit propriei declaraţii. „Eu sunt membru PSD şi această decizie a mea de a nu vota a fost pentru că eu fac parte din filiala Timiş. Noi suntem o echipă de 10 ani şi nu puteam să fac notă discordantă. Deci evident că vom vota. Este dorinţa tuturor membrilor ca noi să rămânem la guvernare şi să avem un guvern PSD. Şi dacă voi fi exclusă, voi vota un guvern PSD”, a declarat Bianca Gavriliţă.

Deputatul PSD de Timiș, Adrian Pau, susține şi el că va reveni alături de grupul PSD la votul pentru viitorul Guvern. „Eu am fost prezent și nu am votat, pentru a-mi exprima foarte clar pozitia față de o moțiune de cenzură a PSD împotriva unui Guvern al PSD. Bineînțeles că voi vota alături de colegii mei din PSD, dacă vom avea un nou Guvrn. Eu am încredere în gândirea rațională a conducerii noastre, vor fi discuții, fără îndoială, dar nu cred că se va ajunge la sancțiuni. Primul mesaj dat de domnul Dragnea a fost pentru cei mai slabi de înger, al doilea a fost unul normal. Noi am respectat mandatul dat de Organizația PSD Timiș, care ne-a cerut să nu votăm această moțiune de cenzură”, a precizat deputatul timişean Pau.

Totuşi, nu toţi votează oricum şi pe oricine…

Deputatul Alfred Simonis, unul dintre apropiaţii lui Grindeanu de la PSD Timiş care nu au votat moţiunea, a declarat, tot potrivit stiripesurse.ro, că nu există motive să fie exclus din partid. În privinţa viitorului guvern, Simonis susţine că o condiţie eliminatorie pentru a vota va fi ca premierul să fie membru PSD.

„Eu cred că nu voi fi exclus. Nu prea văd motivele şi mecanismul. Nu ar face decât să demonstreze că CEx-ul este un pluton de execuţie. Cred că a învăţat şi conducerea partidului în ultimele două săptămâni câteva ceva, că nu suntem o adunătură de oameni care doar ridică mâna. Evident că în măsura în care PSD va reuşi să propună un prim-ministru din PSD, cel mai probabil voi vota acel guvern. Evident, şi în urma consultării cu colegii mei. Dacă îi calculăm pe cei care au lipsit de la vot nemotivat şi cei care au votat împotrivă, se strâng vreo 20 şi ceva de oameni. E un grup important şi trebuie să ne consultăm cu toţii. Va conta şi propunerea de prim-ministru. Nu putem pune chiar pe oricine”, a declarat Alfred Simonis.

Frunce pentru o zi!

Să înţelegem din toate astea că parlamentarii din Banat nu au sprijinit doborârea Guvernului Grindeanu doar pentru că era în joc un guvern PSD-ALDE sau pentru că au vrut să fie alături de bănăţeanul lor Sorin Grindeanu? Să înţelegem, deci, că acum se dezic de principiile susţinute de Grindeanu, de declaraţiile sale care devoalau adevărata faţă a unui lider care a vrut să conducă el tot, şi partid, şi guvern, fără a se consulta cu baza partidului? Dacă-i aşa, e tragic! Sau comic! Ori tragicomic!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/