VIDEO/FOTO: Un băiat de 2 ani, pierdut într-o pădure cărăşeană

explo 1000x200

În timp ce se juca în faţa casei, un micuţ de doar doi ani a dispărut ca prin minune. Sute de oameni ai legii, dar şi localnici se află echipaţi în căutarea lui.

Un băieţel în vârstă de 2 ani şi două luni a dispărut ieri după-masă de la domiciliul său din comuna Ocna de Fier. Potrivit poliţiştilor, acesta se afla acasă împreună cu mama lui care făcea de mâncare. Mai exact, micuţul se juca singur pe veranda, iar după puţin timp mama şi-a dat seama că băiatul nu mai este acolo. Se pare că locuinţa acestora este poziţionată la marginea comunei, lângă o pădure. Părinţii au încercat să îl caute, după care au sesizat Poliţia. După ce a fost constituit un punct de căutare la sediul Poliţiei oraşului Bocşa şi un centru de monitorizare compus de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, oamenii legii s-au mobilizat şi au început căutarea copilului. De altfel, peste 250 de poliţişti, pompieri, poliţişti de frontieră, jandarmi, dar şi voluntari din zonă se află şi în acest moment pe teren, căutarea efectuându-se şi cu aparate de termoviziune.

cautari ocna de fier cautari ocna

Excludem ipoteza răpirii, însă nu în totalitate. În pădurea de lângă locuinţa copilului sunt animale sălbatice care atacă gospodăriile localnicilor. Chiar azi-noapte cei care s-au aflat în căutarea lui au dat nas în nas cu un lup care sfârtecase o capră. Deşi este puţin probabil ca băieţelul să fi fost răpit, luăm în calcul şi o astfel de posibilitate. În vederea noastră se află şi varianta cu scafandrii care să caute trupul copilului în Lacul lui Dănilă din Dognecea, chiar dacă e greu de crezut că acesta s-ar fi îndreptat înspre lac. Căutările sunt foarte dificile, deşi sunt folosite toate mijloace existente care ne pot ajuta la identificarea acestuia. Până în acest moment nu există elemente care să ne conducă la confirmarea acestei ipoteze”, a declarat agent Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ, în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

DSC06079

Reprezentanţii IPJ roagă cetăţenii din zonă să participe la găsirea băiatului. De asemenea, cei care l-au văzut sau deţin informaţii despre acest copil sunt rugaţi să sune imediat la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

La data dispariţiei era îmbrăcat  cu o bluză albă, căciulă albă cu şnur, pantaloni negri simpli şi ghete portocalii. Băiatul este blond, tuns scurt, are ochi albaştri, înălţime 85-95 cm şi aproximativ 15-20 kg.

FOTO/VIDEO: IPJ Caraș-Severin

banner 970 x 250