Alertă la Răcăşdia! Gospodărie atacată de o haită de câini! Patru porci sfâşiaţi de maidanezi!

Situație greu de închipuit la Răcășdia, acolo unde un gospodar, Nicolae Latan, a rămas fără patru dintre grăsunii crescuți în gospodărie după ce au fost mușcați de o haită de câini.

Omul spune că ar fi vorba despre o haită de câini maidanezi care i-ar fi intrat în curte, în noaptea de 12/13 iulie, și i-ar fi sfâșiat patru porci pe care îi creștea în gospodărie. „Pe lângă faptul că satul nostru arată ca după război datorită drumurilor de toată jena, acum am ajuns să ne fie teamă să ieșim și afară din casă din cauza câinilor, au ajuns de foame să atace și grădinile oamenilor. Trebuie făcut ceva în acest sens. Oriunde în sat poate fi amenajat un adăpost unde pot fi închiși câinii, însă știu, deja intervin costuri! Din nefericire pentru locuitorii Răcășdiei, de la an la an comuna noastră, frumoasă odată, scade drastic din toate punctele de vedere”, spune Nicolae Latan.

„Nu este vorba despre câini maidanezi, eu nu cred. El are niște vecini acolo care cresc cai și au ceva câini din aceia de luptă. Din ce informații am eu, ar fi vorba despre câini agresivi, pitbulli sau dobermani, nu știu exact”, spune primarul Mirco Lechici.

Edilul este contrazis, însă, chiar de către ofițerii de poliție. Potrivit cms. șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, nici vorbă de câini agresivi sau de luptă. Poliția confirmă că a fost depusă o plângere în acest sens și spune că se așteaptă rezultatul analizelor făcute de către medicul veterinar, dar că nu poate fi vorba despre câini de luptă, ci, cel mai probabil, de câini comunitari. Și asta pentru că, spune Nicorici, „în comună există un singur câine periculos, care este cunoscut și cu actele la zi și nu acesta a atacat animalele”, spune comisarul șef Dinu Nicorici.

Polițiști au deschis dosar penal pentru distrugere și așteaptă rezultatele de la medicul veterinar, pentru continuarea cercetărilor.

tmc 640