Alertă în Băile Herculane! Strigăte de ajutor din zona unei peșteri după lăsarea întunericului!

salvamontisti

Frig, întuneric și stânci acoperite cu gheață. Intervenție extrem de dificilă aseară pentru salvamontiștii din Băile Herculane în zona Avenul lui Adam, de unde se auzeau strigăte. 

Misiune dificilă pentru salvamontiștii din Băile Herculane. Aceștia au intervenit seară în zona unei peșteri, de unde se auzeau strigăte. Este vorba de Avenul lui Adam. „Zona este deosebit de grea, accidentată, stânca e acoperită cu porțiuni de gheață și zăpadă înghețată”, transmite Salvamont. La acel moment, nu se cunoaște numărul persoanelor care au nevoie de ajutor și nici starea lor medicală. „E foarte frig, întuneric și se anunță o intervenție extrem de dificilă”, spuneau salvamontiștii.

salvamont baile herculane

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Din fericire, acțiunea s-a încheiat cu succes aproape de miezul nopții. Salvamontiștii au reușit sa identifice locația din care se auzeau strigatele. Acolo au găsit un bărbat care a căzut circa 20 de metri în gol și care prezenta multiple traumatisme, inclusiv la coloana vertebrală. Salvatorii i-au acordat primul ajutor medical, l-au imobilizat și l-au coborât în rapel circa 100 de metri până la șosea. De acolo a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru investigații.

banner 970 x 250