ALERTĂ. Fiole misterioase în fosta unitate militară din Reșița!

După lupte seculare care au durat luni întregi, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin a reușit să obțină de la Consiliul Județean un spațiu pentru arhivă în incinta fostei unități militare din Reșița. Numai că, surpriză! Una dintre încăperi ar putea reprezenta un pericol!

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Nicolae Drăgan, a dat alarma astăzi în cadrul Comisiei de Dialog Social. Într-una dintre încăperile fostei unități militare, preluate de instituția pe care o conduce în vederea amenajării unei arhive, se află obiecte vechi de profil, inclusiv mai multe lăzi cu fiole. Nu se știe ce substanțe conțin și nici ale cui sunt mai exact. După cum declară Nicolae Drăgan, nici Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”, nici Centrul Militar Județean nu ar ști nimic despre originea acelor fiole.

„Avem o problemă. Într-una dintre camere am găsit niște lăzi, eu am vorbit și la ISU, niște lăzi de armată vechi cu niște fiole, nu știu ce sunt. Pe lângă 500 de măști din alea de pe vremea războiului. Cu măștile am rezolvat-o, dar problema e ce fac cu lăzile alea unde sunt fiolele? Nimeni nu-și revendică materialele astea. De măști am scăpat, dar de alea mi-e frică pentru că nu știu ce conțin”, a declarat Nicolae Drăgan la finalul Comisiei de Dialog Social.

Subprefectul Cătălin Hogea i-a cerut acestuia să facă o adresă către Instituția Prefectului pentru a urgenta rezolvarea problemei. În cazul în care nu va fi găsit proprietarul fiolelor, acestea ar urma să fie distruse în condiții de siguranță.