UPDATE. Alertă de grad zero în Banat! Suspect de coronavirus, internat de urgență la spitalul din Reșița!

Cod roșu în Spitalul Județean de Urgență Reșița! Un tânăr a ajuns azi-noapte în unitatea medicală, prezentând simptome asemănătoare infecției cu virusul care ucide în masă în China.

Agitație maximă în unitatea medicală din Reșița! Întreg personalul este în alertă după ce un pacient de 25 de ani a ajuns la spital la orele nopții. Surse din spital au confirmat pentru expressdebanat.ro că tânărul prezintă simptome posibil provocate de coronavirus. Probele prelevate au fost transmise la Centrul de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” din București, iar rezultatele vor veni în maximum 48 de ore, după efectuarea testului rapid.

Tânărul este asistent medical în Germania și s-a întors recent în țară. El este ținut sub strictă monitorizare.

UPDATE, ora 9.40

Potrivit Mediafax, tânărul de 25 de ani a îngrijit patru persoane confirmate cu coronavirus, după care a revenit acasă, la părinți.

Ultima dată asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în țară, la părinți. Aflat la Reșița, tânărul a avut marți febră și tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraș.

UPDATE, ora 10.00

Pacientul a fost transferat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Analizele arată că acesta nu este bolnav de gripă. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele probelor transmise la București pentru testarea legată de coronavirus.