Alege să fii voluntar! Implică-te și tu!

salvati copiii

Vrei să faci o schimbare? Cauți o provocare? Dorești să te implici? Atunci, alătură-te celorlalți voluntari din Salvați Copiii – filiala Caraș-Severin.

Reșițenii sunt invitați pe data de 5 decembrie 2022, la ora 15:00, în Centrul Civic, pentru a marca împreună „Ziua Internațională a voluntarilor” printr-un flashmob. „Ne-am bucura dacă v-ați alătura inițiativei noastre, promovând voluntariatul în comunitatea noastră. Vă așteptăm cu cele mai bune gânduri și mulțumiri pentru a colabora! Dacă ție îți pasă, atunci lucrurile vor deveni mai bune. Avem nevoie de tine, pentru ca toți copiii să aibă parte de un viitor mai bun.”

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală care apără și promovează drepturile copilului în România din 1990. În Filiala Caraș-Severin sunt în derulare, în prezent, atât proiecte cu caracter național, cât și proiecte locale, care vin în sprijinul copiilor aflați în situații de risc, dar și a părinților acestora.

Pe 20 aprilie 1990, la inițiativa Salvați Copiii Suedia, se înființează Salvați Copiii România, având ca obiective imediate acordarea de ajutoare de urgență copiilor din orfelinatele aflate într-o situație dramatică. Sprijinul constant al colegilor suedezi se dovedește a fi de importanță capitală în dezvoltarea organizației noastre în următoarele decenii de existență.

Salvați Copiii România a fost un deschizător de drumuri în ceea ce privește asigurarea drepturilor pentru cei mai vulnerabili copii. Astfel, a înființat primele servicii de prevenire a abandonului copilului, de susținere în sistem familial a copiilor abandonați cu HIV/SIDA, de îmbunătățire a calității vieții în casele de copii, de protecție a copiilor străzii, de suport pentru copiii victime ale abuzului sexual sau ale traficului de ființe umane.

Din 1998, Salvați Copiii România este membru deplin al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului, care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.