Al doilea mandat al lui Nelu Popa, unul de cel puțin 160 de milioane de euro!

Primarul Reșiței și consilierii locali pentru următorii patru ani au fost astăzi învestiți în funcții, iar în numai 24 de ore se întâlnesc deja în prima ședință a miniparlamentului local.

Nelu Popa și-a început astăzi oficial al doilea mandat de primar al municipiului Reșița, mandat în care a fost învestit ca urmare a votului unei majorități covârșitoare. În următorii patru ani, Popa îi va avea ca viceprimari pe colegii săi liberali Mădălin Chiosa și Adrian Dacica, ambii urmând să fie aleși în prima ședință ordinară a Consiliului Local de majoritatea liberală. „Este un moment emoționant pentru mine, este un moment în care se validează mandatele noastre, ale tuturor, un moment de responsabilitate pentru viitorul orașului”, a spus vechiul și noul primar al Reșiței.

leader board 728 x 90 px

Popa le-a ținut astăzi o scurtă lecție de administrație publică aleșilor locali aflați la primul mandat, pentru ca apoi să-i invite să participe activ la dezvoltarea orașului. „În Consiliul Local se întocmesc comisii de specialitate și propunerile de proiecte vor fi supuse în prealabil analizei acestor comisii. Toți consilierii locali au dreptul de a veni cu inițiative legislative. Eu îmi doresc să am parte de cât mai multe proiecte venite de la consilierii locali, inclusiv de la cei ai alianței PSD – Pro România. Mi-ar fi de mare folos să am inițiative de la consilieri și îi încurajez să o facă. Îmi doresc un mandat cel puțin la fel de prolific ca precedentul, mai ales pe linia atragerii de fonduri europene, să le oferim reșițenilor un mediu cât mai prietenos astfel încât să nu mai părăsească orașul. În mandatul trecut am atras 160 de milioane de euro, în următorii patru ani ne-am propus chiar mai mult, dar să fie un mandat cel puțin la fel de prolific ca precedentul”, a declarat Popa.