Ajutorul pentru refugiați vine și de la Crucea Roșie Română

274731677 5422894224390566 4396530345015278339 n
𝐀𝐩𝐞𝐥 𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐮𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐧𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐠 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐫𝐚̆𝐳𝐛𝐨𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢. Crucea Roșie Română își exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina ce are consecințe devastatoare asupra populației civile și vine în sprijinul acesteia. 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar “Umanitatea nu are granițe”.

„Sunt nevoiți să lase totul în urmă. Crucea Roșie Română este aici pentru ei. Pentru că avem o misiune: să protejăm viața, să aducem speranță, să facem bine. Iar UMANITATEA NU ARE GRANIȚE. Au nevoie de: •adăpost •hrană •îndrumare și suport emoțional. Au nevoie de AJUTOR!”
Alin Cica, directorul filialei Crucea Roșie, din Caraș-Severin, a declarat pentru Express de Banat:
„În momentul de față, colegii noștri din filialele Crucii Roșii Române care se află în județele de pe granița de Nord a României în mare parte sunt prezenți în zonele de vamă pentru a oferi sprijin, atât persoanelor care vin din Ucraina, cât și autorităților locale implicate. Aș mai puncta faptul că Orange România a pus la dispoziția filialelor de Crucea Roșie de pe granița de Nord a țării, telefoane cu abonament nelimitat pentru a putea stabili legăturile familiile, ale persoanelor care vin și nu au acces la telefonie. De asemenea partenerii noștri de la Profi România au trimis pachete alimentare și igienice, iar din spusele colegilor din Nord chiar se simte spiritul civic al oamenilor din zonă. Ei vin cu alimente, cu produse de igienă sau chiar ca și voluntari pentru diferite activități derulate în zona de vamă.
La nivel local, așteptăm noi informații oferite de sediul central al Crucii Roșii Române, și dacă va fi necesar în a ne implica în campanii de colectare de alimente, produse de igienă sau chiar forță umană pentru a ne deplasa în județele din Nord și a ne sprijini colegii în ducerea la îndeplinirea misiunii noastre umanitare.”

Donațiile pentru campania umanitară „“Umanitatea nu are granițe” pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

tm4ua media express de banat (100x1000px)

RO12BRDE410SV31714694100  (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

 ”În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

banner 970 x 250