Reșițenii din zona centrală a orașului s-au arătat indignați de o nouă acțiune pe care ei o consideră o barbarie îndreptată împotriva naturii. În pădurea din spatele căminului studențesc, pe Dealul Ciorii, se poate observa un gol lăsat în urmă de utilaje.
Cetățenii se arată îngrijorați de o aparentă nouă defrișare chiar în apropierea centrului orașului. Mai exact, este vorba despre pădurea din spatele căminului studențesc, pe Dealul Ciorii, acolo unde sunt zărite utilaje, iar zona este din ce în ce mai goală. Direcția Silvică Caraș-Severin spune însă că totul se face legal și că nu este altceva decât o procedură normală. Două firme din cartierele Cuptoare și Secu au câștigat dreptul de a exploata masă lemnoasă prin licitație publică, așa că totul este în regulă, spune directorul Direcției, Dan Poliță.
„În zona respectivă sunt două parchete autorizate de exploatare. Ambele sunt tăieri de crâng, cu un volum de 360 de metri cubi, respectiv 489 de metri cubi. Perioada de exploatare este din 17 ianuarie 2017 până în 15 aprilie 2017, respectiv din 17 ianuarie până în 30 aprilie 2017. Primul este Codruța și Costi Forest SRL, iar al doilea este Duțu și Gin Forest Lemn SRL. Ambele au câștigat prin licitație publică. Lucrările se fac la Ocolul Silvic Reșița, conform amenajamentului aprobat prin ordin de ministru. Deci lucrurile sunt în regulă”, a declarat șeful Direcției Silvice pentru Express de Banat.
Tăierile de crâng reprezintă o procedură normală care se execută pentru a înlocui vegetația îmbătrânită cu una tânără. Așa că pădurea din vecinătatea centrului Reșiței fie se va regenera natural, fie se va trece la împăduriri. „Lucrările de crâng presupun îndepărtarea vegetației și ulterior se regenerează. Nu va rămâne așa. O parte se regenerează din lăstari, pentru că așa prevăd normativele, iar, dacă este necesar, se regenerează prin împăduriri. În orice caz, aceasta este doar o fază de tranziție de la arboretul bătrân la unul tânăr”, explică directorul Dan Poliță.