Ajutor financiar pentru mamele cu nou-născuți din Caraș-Severin

young mother plays and talks with her newborn baby. love and care for children. adoption of children. the child grows up without a father
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Aproape 100 de carduri sociale vor fi distribuite mamelor din Caraș-Severin care au născut recent și care se află în situații dificile. Suma alocată fiecărui astfel de caz este de 2.000 de lei, bani din care se pot cumpăra exclusiv bunuri pentru cei mici.

În perioada august 2022 – 31 martie 2023 au fost identificați, la nivelul județului Caraș-Severin, beneficiarii finali eligibili ai tichetelor sociale pe suport electronic (carduri) pentru nou-născuți.

Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin va distribui săptămâna viitoare unităților administrativ-teritoriale din județ aceste carduri pentru nou-născuți, aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate finanțat prin intermediul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României.

În Caraș-Severin au ajuns 99 de astfel de carduri. Prin intermediul acestora pot fi achiziționate exclusiv produse pentru îngrijirea nou-născutului, respectiv: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație, articole sanitare şi medicale pentru mamă şi nou-născut.

1000x100 casa brutarului

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți este de 2.000 de lei. Tichetul se acordă o singură dată pentru un nou-născut şi poate fi utilizat doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru care a fost emis.

Beneficiarii finali sunt copiii ai căror mame au născut începând cu anul 2022, din categoriile cele mai dezavantajate, cum ar fi: mamele cu drept la un venit minim garantat sau care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, inclusiv mamele singure, care se află temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, victime ale agresiunilor militare, ale violenței domestice, persoane dependente şi/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, mame care nu dețin acte de identitate şi care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile, precum și mamele minore.

Distribuția către beneficiarii finali din fiecare localitate se realizează prin intermediul serviciilor publice de asistență socială de la nivelul primăriilor.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01