Ajutor de încălzire pentru timișorenii cu venituri mici. Începe perioada de depunere a actelor

Din 16 octombrie, timișorenii care au venituri lunare mici pot depune actele ca să beneficieze de ajutorul de încălzire a locuinței pentru perioada sezonului rece. 

Ajutorul se acordă familiilor sau persoanelor singure, cu domiciliul sau reședința în Timișoara, care au venitul net lunar/membru de familie de până la 750 lei. Cererile și declarațiile pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire, trebuie depuse la Serviciul Beneficii Sociale din cadrul Direcției de Asistență Socială a Timișoarei, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

„Începând cu data de 16 octombrie, Serviciul Beneficii Sociale din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara preia cererile şi declaraţiile pe propria răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi şi petrolieri, conform OUG nr. 70/2011, actualizată, pentru perioada sezonului rece 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.”, precizează reprezentanții Primăriei Timișoara.

Ca să beneficieze de subvenție, timișorenii nu trebuie să dețină bunuri precum: clădiri, terenuri, autoturisme sau mașini de tonaj, nici depozite bancare. Lista bunurilor care nu permit încadrarea la un astfel de ajutor se regăsește integral AICI.

„Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Timişoara, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 750 lei și care nu dețin bunurile cuprinse în lista bunurilor care conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinței.”, se arată în anunțul primăriei.

Lista documentelor necesare pentru a beneficia de acest ajutor poate fi consultată AICI.