Ajutoare de nădejde pentru Ocolul Silvic Anina! [FOTO]

Elevii școlii din Celnic nu se lasă! Singura instituție de învățământ din Caraș-Severin înscrisă în concursul național Școala Zero Waste organizează tot felul de activități pentru a dovedi că educația ecologică dă roade. Una dintre cele mai recente acțiuni este demnă de toată admirația!

Într-o perioadă în care mediul înconjurător are tot mai mult de suferit din cauza celor mari, cei mici aleg să șteargă suferința naturii cu un zâmbet… și cu o mână de ajutor! Peste 40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Anina, în parteneriat cu angajații Ocolului Silvic, au participat la o acțiune demnă de toată admirația! Copiii, însoțiți de cadre didactice, au plantat peste 100 de puieți în zona lacului Buhui. Inițiativa i-a aparținut directoarei Floarea Daniela Rogobete, care spune că „a fost o acțiune nemaipomenită! A fost deosebită!”.

„Când ne-am înscris în concursul Școala Zero Waste, am făcut și două parteneriate: cu Primăria Anina, pentru a ne colecta deșeurile reciclate selectiv și cu Ocolul Silvic, pentru diverse activități. Ambele instituții se implică, nu au perceput aceste parteneriate ca pe o obligație. Au fost interesați să facem lucruri împreună”, spune directoarea școlii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157678927300363″]

Pe lângă acțiunea derulată în zona Lacului Buhui, elevii au desfășurat o activitate similară chiar în livada școlii. „Am făcut demersuri pentru a obține livada de la Primărie, în primul rând. Fiind și în proiectul Școala Zero Waste, dar nu numai de asta, ne-am gândit că ar fi o acțiune potrivită. Așa că am plantat pomi fructiferi în livadă și am făcut curățenie”, a mai declarat Floarea Daniela Rogobete pentru Express de Banat.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157678840197454″]

Lucrurile nu se opresc aici. Directoarea instituției s-a gândit deja la o altă acțiune amplă. Imediat ce vremea va permite, va merge cu cei mici în zona Lacului Mărghitaș, acolo unde pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Anina vor prezenta un exercițiu demonstrativ. Astfel, lupta în cadrul concursului pentru o tablă interactivă și pentru trofeul Școala Zero Waste continuă. „Noi activități am făcut destule, dar nu poți ști ce fac alții. Trebuie să fii cu un pas în față. Până la urmă, eu am discutat cu copiii. Ei au spus că și dacă nu câștigăm nimic, s-au simțit foarte bine fiind implicați în aceste activități”, mai spune Rogobete, semn că educația ecologică și-a atins scopul în rândul elevilor din Celnic.

CITEȘTE ȘI:

O singură școală din Caraș-Severin, interesată de educația ecologică și colectarea selectivă!

Elevii școlii din Celnic, un exemplu pentru cei mari! Colectarea selectivă, cea mai plăcută activitate! [FOTO]


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/