„Ajungem la ce face Putin în Ucraina, ne batem joc unii de alții”. Noul Consiliu de Administrație al STPT, votat cu scandal

plen clt

Scandal mare, marți seara, în plenul Consiliului Local Timișoara. Pe lista suplimentară a fost introdus proiectul cu privire la demiterea Consiliului de Administrație al STPT. De asemenea, aleșii locali au aflat în timpul ședinței cine sunt noile nume propuse, de la USR și apropiați ai lui Raul Ambruș. „Ajungem la ce face Putin în Ucraina, ne batem joc unii de alții”, a răbufnit viceprimarul PNL Cosmin Tabără.

A fost circ în toată regula, marți seara, în ședința ordinară a Consiliului Local Timișoara. Spre finalul plenului, pe lista suplimentară s-a aflat și proiectul de hotărâre despre care vorbea luni primarul Dominic Fritz, cu privire la demiterea Consiliului de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara.

Pentru început, consilierii locali s-au contrat între ei cu privire la cifrele făcute publice de primarul Fritz, pe care le-a amintit și viceprimarul Ruben Lațcău, referitoare la situația proastă în care a ajuns STPT.

Cu toții am văzut că v-ați apucat de restructurări în societățile primăriei. La Colterm este cea mai bună restructurare, timișorenii au stat în frig toată iarna și este un eșec ordinar al administrației Fritz. Observ cu indignare cum vreți să distrugeți o altă societate a primăriei. Vă doriți un Consiliu de Administrație format exclusiv din membrii USR”, a precizat Adrian Lulciuc, consilier local PNL. „Nu vreau să ajungem în situația în care și această societate va fi în insolvență. Ar fi bine să lucrăm în echipă”, a afirmat și Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

„Înțeleg că cei din PNL au un punctaj politic, am văzut că unii au citit de pe foaie discursul. Unul din motivele pentru care USR este acum la conducere este și modul în care a ajuns transportul în comun din Timișoara. Mijloacele de transport nu vin la timp, sunt murdare, vorbim de ineficiență, de incompetență. Este suficient să ne uităm la cine face parte din Consiliul de Administrație. Cosmin Buboi, care a luat BAC-ul la 37 ani, Nicolae Bitea, anchetat de DNA pentru șantaj, Culiță Chiș, mare expert în transportul în comun. Este evident că aceste persoane nu au avut niciun interes să transforme STPT într-o societate eficientă, STPT trăiește din subvenții”, a declarat și Paula Romocean, consilier local USR.

După ce consilierii locali și-au terminat discursurile, viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat că are pregătit un amendament cu privire la numirea administratorilor provizorii, care vor avea un mandat de patru luni. Practic, este vorba de noii membri ai Consiliului de Administrație al STPT.

Este inadmisibil ce faceți. Avem un proiect de hotărâre, iar dvs. îl modificați cu totul. Ăsta este un nou proiect. Este ridicol ce faceți, este inadmisibil”, a spus revoltată Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

Lațcău a mers mai departe și a anunțat numele celor nouă persoane propuse pentru Consiliul de Administrație al STPT. Este vorba de Sorin Ungurușanu, Paul Finta, Tiberiu Simionaș , Mădălin Dogaru, Mihai Dan Gheorghe, Cosmin Buzan, Popescu Bogdan Daniel, Cosmin Pavlovici și Mădălin Gheorghe. Aceștia sunt membrii ai USR sau apropiați ai lui Raul Ambruș, care a fost exclus din PNL.

De menționat ar fi faptul că Cosmin Buzan a fost candidatul USR la Primăria Sânmihaiu Român, iar Tiberiu Simionaș și Mădălin Dogaru s-au aflat pe lista candidaților USR pentru Consiliul Local Timișoara. De asemenea, Mădălin Gheorghe a fost unul dintre personajele care s-a remarcat în timpul scandalului din PNL Timiș, fiind de partea lui Raul Ambruș. Totodată, Cosmin Pavlovici este tot un apropiat al lui Ambruș, astfel că acesta a fost și în Consiliul de Administrație al SDM, iar Bogdan Daniel Popescu este angajat în Primăria Timișoara, coleg de birou cu iubita lui Ambruș, Sanda Greblă.

Consilierii locali PNL și Pro România au anunțat că nu participă la vot, dar amendamentul a trecut, obținând 17 voturi „pentru”: 13 de la USR, Raul Ambruș și trei ale aleșilor locali PSD.

Vorbiți despre depolitizare și ajungem la ce face Putin în Ucraina. Adică ne batem joc aici unii de alții. Vorbim despre depolitizare și venim acum în fața electoratului și punem foști candidați de la USR. Spuneți ce vreți să faceți, nu mai vorbiți de reforme. Aici este problema. Vă susțin, dar spuneți lucrurile pe față”, a declarat Cosmin Tabără, revoltat.

Domnule Lațcău, vă admirăm a fi păpușarul din culise care manevrează toate aranjamentele din cadrul Consiliului Local Timișoara. Cum vă simțiți acum că ați făcut blat cu PSD-ul? Până acum ne-ați reproșat că noi suntem în blat cu PSD. Cum vă simțiți că l-ați băgat în Consiliul de Administrație pe șeful smardoiașilor tânărului Ambruș, care s-a bătut cu seniorii peneliști. Trei consilieri în CA-ul ăsta sunt ai tânărului Ambruș, pe care l-ați șantajat prima dată sentimental, urmând ca acum să vă șantajeze el la fiecare ședință de consiliu local. Se întoarce roata. Este un personaj de data asta foarte, foarte incomod pentru dvs. și știți asta. Acum nu mai știți cum să scăpați de el”, a afirmat și Simion Moșiu, consilier local PNL.

Iritat de declarațiile făcute de fostul său coleg de partid, Ambruș a prins glas pentru a-i lua apărarea prietenului său numit în CA al STPT, afirmând că „smardoiașul meu de care spuneți să știți că este antreprenor și învârte produse farmaceutice”. „Foarte interesant, învârte produse farmaceutice prin tot felul de țări, dar are nevoie și de un loc în CA al STPT”, a precizat și liberalul Adrian Lulciuc.

 

 

 

 

 

banner 970 x 250