AJOFM anunță un număr ridicat de persoane angajate prin intermediul Agenției

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin anunță că peste 400 de persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM în primele două luni ale acestui an, cele mai multe având vârsta de peste 45 de ani.

În urma aplicării măsurilor de stimulare a ocupării locurilor de muncă prevăzute de legislație, în județul Caraș-Severin, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă informează că în lunile ianuarie și februarie ale acestui an au fost înregistrate 444 de persoane în câmpul muncii.

Până la finalul lunii februarie au fost înregistrate 179 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, 108 cu vârsta între 25 și 35 de ani și 94 de persoane cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani. La polul opus se află tinerii până în 25 de ani, care au fost încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare (NEET).

leader board 728 x 90 px

Conform statisticilor, au fost angajați mai mulți bărbați – 276 la număr, față de 168 de femei. Mediul urban este reprezentat de 271 de persoane, iar mediul rural – 173 de persoane angajate. Nivelul de pregătire indică faptul că cele mai multe persoane care au găsit un loc de muncă în cele două luni au pregătire liceală sau postliceală – 190, 114 persoane – pregătire gimnazială, 79 – profesională și doar 34 – studii universitare.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează în urma activității de profilare a persoanelor înregistrate la AJOFM Caraș-Severin, astfel că, din categoria locurilor de muncă greu sau foarte greu ocupabile, numărul persoanelor care au ajuns în lunile ianuarie și februarie este de 309, adică 69,59%.

Cei care s-au angajat în primele două luni ale anului au beneficiat de asistență pentru înregistrarea lor ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea șomajului. Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă înregistrat în baza de date a agenției teritoriale în a cărei rază au domiciliu beneficiază de pachete personalizate, conform legii nr. 76/2002, care privește sistemul de asigurări pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Autor: Iulia Vlad