Ai reînviat, băi domnule Sindicat?

Cazul TMK Artrom a ajuns pe masa Guvernului. Primari, politicieni, parlamentari, sindicaliști îi cer lui nea Nicu Ciucă să aibă discernământul necesar pentru ca măsurile luate împotriva companiei rusești să nu se răsfrângă asupra muncitorilor români. Prins între ciocanul de la Bruxelles (ăia de la capitala Europei n-au mamă, n-au tată când vine vorba să le-o tragă rușilor) și nicovala de la Slatina și Reșița, nea Nicolae aproape că e somat să rezolve cazul și amenințat cu proteste sindicale.

De ce râdeți? M-a luat gura pe dinainte și am zis o prostie mare cât Casa Poporului? A, chestia cu protestele sindicale, ha, ha, ha! Aveți dreptate, pe cine au mai speriat sindicatele în ultimii 15-20 de ani să se apuce acum să scoată oamenii în stradă? Sincer, eu nu-mi amintesc de așa ceva. Cel puțin la Reșița, de la mitingurile lui Muhu. Asta se întâmpla în urmă cu 18 ani. Fix 18 ani, de la privatizarea CSR-ului. De atunci, când a fost pus pe butuci Arsenalul, fabrica aia de tunuri cu care ne-am tot lăudat pe vremea lui Ceașcă. Unde a fost don Sindicat să fi scos muncitorii în stradă pentru a nu se închide uzina de armament? Îmi poate spune cineva dintre cei care erau și încă sunt mari lideri pe la nu știu ce cartele și blocuri sindicale de ce au stat cu mâna pe torogoată? Sau când s-au pus la pământ, unul câte unul, legendarele laminoare ale Reșiței și secțiile de producție ale UCMR-ului? Ori atunci când au ras jumătate din „Confecții” ca să facă loc unei prăvălii nemțești? Unde au fost sindicatele, indiferent că vorbim de CNS Cartel Alfa și Blocul Național Sindical? Vă spun eu, au stat la căldurică sau la umbră, în funcție de vremea de afară. Și ca să nu ziceți că vorbesc prostii, vă aduc aminte de același Arsenal: angajații trimiși acasă în șomaj tehnic, în tot felul de ordonanțe, iar până la urmă în șomaj, în timp ce directorii și Sindicatul în birouri, să apere uzina de hoții de ciori, vulpi și maidanezi! Și nu o lună, două, ci ani de zile!

Și vine acum don Sindicat și amenință guvernul cu proteste la București. Hi, hi, hi! Nu ți-ar fi rușine, bă, Sindicat care ești? Cât tupeu, câtă nesimțire trebuie să ai să te gândești la una ca asta. Nu pentru că guvernanții, oricare ar fi ei, nu ar merita să o ia în meclă, ci pentru că de 10-15 ani, tu Sindicat n-ai făcut nimic pentru membrii tăi, în afară de a le încasa lună de lună cotizația, iar acum te umfli în pene și în gușă ca un curcan de rasă la expoziția de la Măureni. Le-ai încasat cotizațiile, că așa prevede statutul pe care vi l-ați făcut voi, și-n rest te-a durut la bască. Păi dacă ai încasat cotizațiile atâția ani, înseamnă că tu, domnule Sindicat, ai și un fond de rezervă din care, logic, ar trebui să-ți plătești membrii într-o astfel de situație. Două, trei luni acolo, până trece criza. Că așa ar fi normal.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cum, ai avut cheltuieli mari cu facturile de la sedii, casele de odihnă și protocol și ai fost nevoit să bagi mâna în pușculița cu cotizații? Zău, mă? Hai că ești deștept și proști ăia care mai înghit gălușca și de data asta.

banner 970 x 250