Ai nevoie de spital? Votează cu cine trebuie

Îmi este mult prea greu să scriu despre cele ce urmează. Avem aici, la Reșița, un spital de urgență și încă două, pe profile medicale. Este un adevărat iureș, provocat de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pe tema schimbării actualului manager al SJUR. Care nu și-a îndeplinit targetul promis și asumat prin semnare de contract.

Observați că nu scriu nume de politicieni și de manageri. De ce? Pentru că din 1990 începând, această unitate spitalicească a fost manageriată rând pe rând de PSD, PDL, PNL etc. Așadar, toți politrucii și-au pus oamenii lor la cârma spitalului. Și s-a ajuns la datorii greu de recuperat. Datorii pe care domnul deputat PSD vine și le șterge. De ce, domnule deputat, nu cereți un control financiar și pierderile să le fie imputate proștilor manageri de până acum? Ce dacă au fost pierderile astea făcute pe coloratură politică? Hai să rupem pisica în două, să arătăm vinovații și să le cerem socoteală. Să aruncăm toată mizeria în capul actualului manager mi se pare de o ipocrizie majoră. OK, nu se pricepe și nu face ceea ce vreți dumneavoastră, nu-și respectă cele prevăzute în contractul de management, la revedere! Dar cum dracului se face că justiția îi dă mereu câștig de cauză?

Revin și vă întreb, domnilor responsabili, de peste trei decenii SJUR se duce pe apa sâmbetei. În toți acești ani nu a fost vreun director ce să nu fi fost pus politic. A plătit vreun asemenea individ pentru dezastrul din spital? Cum de nu vă este rușine vouă, consilieri județeni și președinți, vicepreședinți ai Consiliului Județean Caraș-Severin ca, în momentul în care este o problemă ceva mai serioasă, pacienții să fie trimiși la Timișoara? Nu mai vorbesc de medicamente, fașe etc ce sunt parte a plăsuței de la internare. Unde mai pui că ultimele reparații majore în staționarele aparținătoare SJUR au fost realizate de societatea civilă, vârf de lance Lili Gherle Flisc.

Pe final, aș sugera ce cred eu că s-ar putea face. Luarea la puricat a bilanțurilor contabile de la 1990 până acum. Și de acolo putem să acuzăm sau măcar să înțelegem.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/