Aglomerație mare pe pârtii. Se schiază ,,la înălțime”, pe un strat de zăpadă de invidiat!

explo 1000x200

Deși înainte de Revelion pe Semenic rămăseseră libere multe locuri de cazare, imediat după Anul Nou acestea s-au ocupat. Astfel că pensiunile funcționează acum la capacitate maximă.

Pârtiile Goznuța și cea de la Văliug sunt deschise și sunt pline de cărășeni, dar și de timișeni dornici să schieze. ,,După Revelion s-au ocupat și locurile de cazare rămase libere, astfel că acum funcționăm la capacitate maximă. Cei care vor să urce ar putea avea noroc să mai găsească câte o cameră liberă, pe ici, pe colo. Sunt însă și mulți turiști care urcă dimineața și se întorc seara în oraș, a spus Florin Tudor, administratorul Vilei Melisa de pe Muntele Semenic.

Cum zona Văliug-Crivaia este mai la îndemână pentru reșițenii care vor să stea de dimineața până seara să schieze, pârtia omului de afaceri Nelu Popa este și ea aglomerată. Instalațiile funcționează, iar prețurile nu sunt extrem de ridicate. Prin urmare, iubitorii sporturilor de iarnă mai pot profita pentru două zile de sezonul rece. Asta, dacă de luni tot se reiau activitățile de zi cu zi, iar cei mai mulți dintre angajați se reîntorc la serviciu.

Pe Muntele Semenic, turiștii au parte de ceață astăzi, dar asta nu-i împiedică să practice sportul lor de iarnă preferat pe pârtia Goznuța, care este deschisă încă de la finele anului trecut. Stratul de zăpadă este de 57 de centimetri, zăpadă troienită, potrivit vremea.meteoromania.ro.

În momentul de față, mai multă zăpadă ca pe versantul din Banat se regăsește doar pe Vârful Omul, 66 cm, și la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă este de 103 cm.

banner 970 x 250