Agitaţie-n PNL! Marcel Vela şi Felix Borcean, şuntaţi de Horia Irimia?!

Ordinea de zi anunţată pentru Consiliul Naţional al PNL, convocat pe data de 4 august, nu este pe placul tuturor liberalilor cărăşeni. Horia Irimia ne-a trimis azi pe email-ul redacţiei o serie de propuneri pe care le-ar dori dezbătute în forul de conducere al partidului. A apelat la presă, şi nu la căile obişnuite de comunicare din interiorul partidului! 

Precizând că din motive personale nu poate participa la Consiliul National al PNL de la începutul lunii august, Horia Irimia supune dezbaterii „următoarele 5 probleme: 1. Constituirea unui Pol/Alianţe/Convenţii/ Mişcări pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile Prezidenţiale din 2019; 2. Elaborarea unui Program Liberal de Guvernare care să fie pus în practică după 2020. Sau chiar mai devreme; 3. Ce proiecte susţine PNL în UE în perspectiva alegerilor EuroParlamentare din 2019?; 4. PNL susţine alegerea Primarilor în 2 Tururi? Sau într-un singur tur de scrutin?; 5. Proiectul PNL pentru Regionalizarea României, pentru reforma administrativă şi pentru Descentralizare. Consider că sunt 5 probleme importante pentru elaborarea unei Strategii pe termen mediu a PNL, mai importante decât disputele noastre interne“, scrie Horia Irimia, în calitate de „simplu membru PNL Caransebes, Jud. Caraş-Severin“.

În prezent director economic al Primăriei Caransebeş, Horia Irimia face cu acest prilej şi o scurtă autoprezentare a sa, ca om politic: „Sunt printre cei mai «vechi» membri ai PNL – din martie 1990… Nu este o calitate să fii «bătrân». Dar este o calitate să ai experienta… Chiar dacă uneori nu se mai «potriveşte» condiţiilor actuale… Am fost ales şi numit în multe funcţii politice şi administrative… Am fost ales vicepreşedinte al Filialei judeţene PNL Caraş-Severin de multe ori în perioada 1998-2012, ales uninominal la Congresul PNL din 2012 membru al Delegaţiei Reprezentanţilor Naţionali etc etc.. Consilier municipal PNL în 1992, vicepreşedinte Consilul Jud. Caraş-Severin în 2004, numit de PNL secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor 2007-2008, subsecretar de stat la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului 2012-2013, din nou secretar de stat la Dezvoltare oct 2013 – febr 2014. Ştiu foarte bine cum funcţionează sistemul politic şi administrativ“.

Vela şi Borcean, şuntaţi? „Am luat-o pe «scurtătur㻓

Întrebat de Express de Banat de ce nu a apelat la parlamentarii noştri, nu are încredere în aceştia sau are mai mare încredere în presă?, Horia Irimia ne-a răspuns: „Ce întrebare este asta? Cred în libertatea presei! Ce face Presa cu această Libertate este problema ei. Am luat-o pe «scurtătură»… Cred că de fapt am făcut anterior aceste demersuri, pe 2-3 teme/întrebări“. Deci acum i-ai şuntat pe preşedinţii (de organizaţie municipală, respectiv judeţeană) Felix Borcean şi Marcel Vela?, am insistat noi. „Poţi interpreta şi aşa, dar nu este real… Aceste probleme le-am mai spus de multe ori şi la nivel local/judeţean/naţional, dar mai «discret». Acum le-am pus în «Public», să se poată analiza de către toţi membrii PNL. Le-am postat deja pe toate site-urile PNL de la toate nivelurile… Chiar nu pot merge la şedinţă în 4 august… Că reuşeam să vorbesc 3 minute…“, a explicat Horia Irimia.

Potrivit anunţului făcut zilele trecute de preşedintele PNL Ludovic Orban, şedinţa Consiliului Naţional din 4 august va avea ca principale puncte pe ordinea de zi: criteriile, calendarul şi procedura de stabilire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare; criteriile, procedura şi calendarul pentru desemnarea candidaţilor la funcţia de primari în municipiile reşedinţă de judeţ; adoptarea unui document care va intra în dezbaterea partidului – „Principiile bunei guvernări liberale”,