Agenția Națională Antidrog veghează elevii și în acest an școlar

Agenția Națională Antidrog a fost alături de elevi și la începutul acestui an școlar. Așa cum ne-au obișnuit deja, specialiștii C.P.E.C.A Caraș-Severin au fost prezenţi în școlile din județ pentru a-i familiariza pe elevi cu mesajele antidrog.

Reprezentanții Centrului au marcat începutul anului școlar 2013-2014 cu o prezentare de ansamblu asupra proiectelor pe care vor să le implementeze. Acestea au ca obiect de referință prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri, prin promovarea alternativelor de viață sănătoasă și dezvoltarea abilităților de refuz în fața acestor substanțe. Temele abordate sunt adaptate nivelului de înțelegere și asimilare pentru fiecare ciclu de școlarizare în parte. Proiectele precum Mesajul meu, Antidrog și Necenzurat se vor derula pe toata durata noului an școlar. De asemenea, Agenția Națională Antidrog are în plan o serie de activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educației Naționale Să știi mai multe, să fii mai bun.

Cadrele didactice și părinții s-au aflat și ei în atenția specialiștilor. Printre proiectele pe care Agenția vrea să le pună în practică anul acesta se numără și o serie de module destinate părinților și profesorilor, cu scopul de a forma anumite abilități privind consolidarea relațiilor familiale, dar și formarea de atitudini potrivite în fața consumului de droguri.