Afaceri imobiliare cu mită, lângă Timișoara

comuna giroc langa Timisoara

Procurorii DNA Timișoara au descoperit cum doi oameni de afaceri au dat mită unui funcționar pentru a putea construi locuințe în zona metropolitană. 

Cei doi au oferit 100.000 de euro unui funcționar din Giroc pentru a „muta” un teren din extravil în intravilan, urmând ca aceștia să îl cumpere și să ridice locuințe.

Procurorii i-au trimis pe cei doi oameni de afaceri în judecată, sub conntrol judiciar.

„În data de 08 septembrie 2020, cei doi inculpați i-ar fi promis unui funcționar din cadrul primăriei comunei Giroc, județul Timiș, (martor în cauză) suma de 100.000 de euro în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu. Concret, în schimbul banilor respectivi, funcționarul ar fi urmat sa elibereze două adeverințe în cuprinsul cărora să ateste în mod nereal că două parcele de pământ, pe care cei doi inculpați intenționau să le cumpere, se aflau în intravilanul localității Giroc, în condițiile în care acestea se aflau în extravilan. De asemenea, în contul aceleiași sume de bani, funcționarul ar fi urmat să se ocupe și de formalitățile de eliberare a autorizației de construire imobile pe cele două suprafețe de teren sus-menționate”, aflăm de la DNA.

dacus 05 iulie 2024

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Timiș. Procurorii spun că unul dintre inculpați a mai fost trimis în judecată, tot pentru săvârșirea unei infracțiuni de dare de mită.

 

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/