Aerul condiționat, folosit cu măsură la Spitalul Județean din Timișoara! Instalația electrică nu face față!

Probleme din cauza caniculei la Spitalul Județean din Timișoara. Personalul medical a fost sfătuit să folosească aerul condiționat cu măsură din cauza faptului că instalația electrică nu face față.

Având în vedere condițiile deosebit de grele la care este supusă instalația electrică din clădirea centrală, vă rugăm a dispune măsuri de restricționare a funcționării climelor de aer” – se arată în documentul trimis personalului medical din cadrul Spitalului Județean. Asta, după ce luni, 12 august, s-au aprins trei siguranțe la tablourile pricipale.

Specialiștii din cadrul unității sanitare au solicitat ca, în cadrul încăperilor destinate personalului medical, clima să funcționeze timp de 20 de minute cu oprire de minimum trei ore în intervalul orar 9.00-18.00. De asemenea, în saloane, aerul condiționat va funcționa doar pentru „strictul necesar”.

Spitalul Județean din Timișoara a fost în cea mai mare parte renovat, iar acum se lucrează la montarea unor rulouri în toate saloanele existente. „Am rugat personalul medical să întrerupă aerul condiționat dacă nu se află nimeni în încăpere. Am trimis și specialiști să explice situația pentru că nu este bine să supraîncărcăm rețeaua. Deja există rulouri în majoritatea saloanelor. Momentan suntem bine. Am avut probleme doar la Casa Austria pentru că acolo a existat o instalație electrică veche, din anul 2002 care ne-a făcut probleme o săptămână, dar am renovat și am schimbat tot. Și în cadrul clădirii centrale avem în mare parte instalație nouă”, a declarat pentru Express de Banat Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Medicii nu sunt nevoiți să oprească aerul condiționat în sălile de operație, iar actul medical decurge fără probleme, a mai amintit managerul unității sanitare. Probleme grave au fost semnalate în trecut la Institutul de Boli Cardiovasculare. Medicii au fost nevoiți să opereze la 30 de grade Celsius din cauza unor astfel de probleme.

Vestea bună este că scăpăm de caniculă. Potrivit meteorologilor, din această dimineață, de la ora 9.00, până vineri, la aceeași oră, se anunță în toată țara vânt, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40-50 l/mp.